Auton maalaus hinta - Voit kilpailuttaa auton maalauksen nopeasti ja helposti!

Auton maalaus kannattaa kilpailuttaa. Kilpailuta auton maalaus hinta helposti ja nopeasti. Saat tarjouksia auton maalauksesta.

auton maalaus

Auton maalaus hinta: Asiantuntijan opas kustannuksiin ja vaihtoehtoihin

Auton maalaus on erittäin tärkeä prosessi, jolla varmistetaan, että autosi ulkonäkö pysyy hyvänä pitkään. Se ei vain paranna ajoneuvon ulkoasua, vaan se suojaa myös auton pintaa korroosiolta ja muilta vahingoilta. Auton maalaus hinta määräytyy useiden tekijöiden perusteella, joten ymmärtäminen, mitä voit odottaa, auttaa sinua suunnittelemaan budjettisi paremmin.

Auton maalaustöiden hinnat voivat vaihdella monien tekijöiden perusteella, kuten käytettyjen materiaalien laadulla, työmäärällä ja yrityksen maineella. Monet tekijät voivat vaikuttaa hintaan, kuten vaurioiden laajuus, maalipinnan tyypillä ja ajoneuvon koolla. Maalisuojauksen ja lisäpalvelujen, kuten naarmujen korjauksen tai kohopenkkien poiston, lisääminen voi myös vaikuttaa hintaan.

Kun etsit hyvää ja kilpailukykyistä auton maalaus hintaa, on tärkeää vertailla eri yritysten tarjouksia ja arvioida niiden mainetta ja työn laatua. Muista myös kysyä takuista, jotta mahdolliset ongelmat voidaan ratkaista ilman ylimääräistä kustannusta. Lopuksi, muista, että laatu tulee aina etusijalle hintaa, joten ei kannata valita halvinta tarjousta ilman perusteellista arviointia.

Auton maalauksen hinta

Auton maalauksen hinta vaihtelee monien eri tekijöiden mukaan. Tässä osiossa käydään läpi kolme pääasiallista tekijää, jotka vaikuttavat hintaan: työn hinta, materiaalit ja laatu.

Työn hinta

Työn hinta on yksi merkittävimmistä kustannuksista auton maalausprosessissa. Se kattaa maalarin palkkion, ajoneuvon pohjustustyöt ja itse maalaustyön. Hintaan vaikuttavat tekijät ovat:

 • Työtunnit: Kuinka kauan maalaustyö vie aikaa.
 • Työn vaativuus: Esimerkiksi kustomoitujen mallien maalaaminen voi nostaa hintaa.
 • Palveluntarjoajan maine ja kokemus.

Materiaalit

Materiaalien laatu ja määrä vaikuttavat myös auton maalauksen hintaan. Eri tyyppiset maalit ja niiden laatu voivat vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Tavallisesti maalausmateriaalit koostuvat:

 • Alkuperäinen maali: Tämä on maali, joka on suunniteltu vastaamaan auton alkuperäistä väriä.
 • Pohjamaali: Pohjamaali parantaa maalin tarttumista ja kestävyyttä korin pinnalla.
 • Kirkaslakka: Suojaa maalipintaa UV-säteilyltä, naarmuilta ja muilta vaurioilta.

Laatu

Laatu tarkoittaa maalaustuloksen kestävyyttä, ulkonäköä ja auton yleistä arvoa. Korkealaatuinen maalaustyö voi vaikuttaa:

 • Auton ulkonäkö: Tarkasti ja huolellisesti tehty työ saa auton näyttämään uudelta ja houkuttelevalta.
 • Kestävyys: Hyvälaatuinen maalaus suojaa korroosiolta ja kestää kauemmin.
 • Jälleenmyyntiarvo: Hyvä maalaustyön laatu voi nostaa auton jälleenmyyntiarvoa.

Auton maalauksen hinta on siis yksilöllinen ja riippuu monista tekijöistä. On tärkeää valita oikea palveluntarjoaja ja materiaalit saavuttaaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen ja kestävän maalipinnan.

Automaalaamo

Automaalaamo on paikka, jossa ammattitaitoiset maalarit työskentelevät yhdessä saavuttaakseen parhaan mahdollisen lopputuloksen autosi maalipinnalle. Tässä osiossa käymme läpi automaalaamon tärkeimmät osa-alueet: maalarit, automaalaus ja autokorjaamo.

Maalarit

Ammattitaitoisilla maalareilla on merkittävä rooli automaalaamossa. Heidän tehtävänään on huolehtia siitä, että autosi maalipinta on laadukas, kestävä ja näyttävä. Maalarit valmistavat auton pinnan huolellisesti ennen maalausta, ja heillä on käytössään laadukkaat välineet ja maalit. Ammattimaalarit tuntevat erilaiset maalaustekniikat ja osaavat valita juuri sinun autollesi sopivan menetelmän.

Automaalaus

Automaalaus on prosessi, jossa auton pinta maalataan uudelleen tai korjataan entiselleen. Automaalaamossa maalataan sekä uusia autoja että vanhoja, ja prosessi koostuu useista vaiheista:

 • Puhdistus: Auton pinta puhdistetaan huolellisesti rasvasta, liasta ja muista epäpuhtauksista.
 • Hionta: Pinta hiotaan tasaiseksi ja naarmuttomaksi.
 • Pohjamaalaus: Auton pintaan levitetään pohjamaali, joka auttaa lopullisen maalin tarttumaan paremmin.
 • Välimaalikerros: Automaalaamo levittää useita kerroksia väriä, jotta saadaan tasainen ja kirkas lopputulos.
 • Lakkaus: Lopuksi pintaan levitetään suojalakka, joka antaa pitkäkestoisen kiillon ja suojan maalipinnalle.

Autokorjaamo

Automaalaamon palveluihin voi kuulua myös autokorjaamo. Autokorjaamossa korjataan autojen vikoja ja tehdään huoltotöitä, kuten öljynvaihto, jarrujen tarkastus ja ilmastoinnin huolto. Autokorjaamo ja automaalaamo tekevät usein yhteistyötä, jotta asiakkaan auto saadaan maalattua ja korjattua kattavasti yhdessä paikassa.

Maalausprosessi

Pohjat

Auton maalaus alkaa pohjatöillä. Ensin täytyy puhdistaa auton pinta liasta, rasvasta ja mahdollisista vanhoista maalikerroksista. Tämän jälkeen pinta hiotaan karkealla hiekkapaperilla, jotta maali tarttuu kunnolla. Lopuksi, pinnalle levitetään pohjamaali, joka suojaa uutta maalipintaa.

Ruiskumaalaus

Ruiskumaalaus on suosittu menetelmä auton maalauksessa. Tässä menetelmässä maali levitetään korkeapaineisella ruiskulla, joka takaa tasaisen ja siistin lopputuloksen. Ruiskumaalausta tehtäessä on tärkeää suojata ne osat autosta, jotka eivät kuulu maalattaviin kohtiin. Turvallisuus on myös tärkeää, joten käytä asianmukaista suojavarustusta.

Ylimaalaus

Ylimaalaus on prosessi, jossa auton nykyisen maalin päälle levitetään uusi kerros maalia. Tämä menetelmä on tehokas tapa päivittää auton väri tai korjata pieniä vaurioita, kuten naarmuja. Ennen ylimaalausta on hyvä hioa maalattava alue kevyesti, jotta uusi maali tarttuu paremmin.

Konepellin Maalaus

Jos haluat maalata vain auton konepellin, prosessi on samanlainen kuin koko auton maalaamisessa. Konepellin pinta puhdistetaan ensin rasvasta ja liasta sekä hankitaan tarvittaessa. Tämän jälkeen pinnalle levitetään pohjamaali, ruiskumaalataan halutulla värillä ja viimeistellään kirkaslakalla.

Vanteiden Maalaus

Vanteiden maalaaminen on yksi tapa parantaa autosi ulkonäköä. Ennen maalausta, vanne puhdistetaan rasvasta, hiotaan kevyesti ja peitetään alueet, jotka eivät saa maalia. Vanteiden maalaamiseen voi käyttää erikoisruiskumaalia, joka on suunniteltu nimenomaan vanteille. Muista suojata itseäsi asianmukaisella suojavarustuksella.

Maalit

Automaali

Automaalin valinta on tärkeää auton maalausprosessissa. Eri maalityypeillä on omat ominaisuudet ja hintansa. Yleisimmin käytettyjä maalityyppejä ovat akryylimaalit, uretaanimaalit ja vesipohjaiset maalit. Akryylimaalit ovat kestäviä ja helppoja käyttää, mutta niillä ei saavuteta yhtä hyvää kiiltoa kuin uretaanimaalilla. Uretaanimaalain edut ovat erinomainen kiilto ja kestävyys, mutta se on hieman kalliimpaa ja altista ammattitaidolle. Vesipohjaiset maalit ovat ympäristöystävällisiä ja niillä on vähemmän haitallisia höyryjä, mutta ne voivat olla hieman kalliimpia ja vaativat tarkkaa kuivumisajan noudattamista.

Maalin väri

Maalin väri on myös tärkeä tekijä auton maalauksessa. Yleisimmin käytettyjä värisävyjä ovat yksiväriset, helmiäisvärit ja kaksiväriset. Yksiväriset värit ovat edullisempia ja helpompia levittää, mutta eivät tarjoa yhtä monimutkaista vaikutelmaa kuin helmiäisvärit. Helmiäisvärit ovat kalliimpia ja vaativampia levittää, mutta niillä saavutetaan upea syvyysvaikutelma ja kiilto. Kaksiväriset värit antavat autolle erottuvan ulkonäön, mutta niiden levittäminen vaatii enemmän aikaa ja taitoa.

Kun valitset maalin väriä, kannattaa ottaa huomioon auton käyttötarkoitus ja oman makusi lisäksi myös yleiset trendit ja turvallisuusnäkökulmat. Esimerkiksi vaaleat värit heijastavat valoa paremmin, mikä voi parantaa näkyvyyttä ja siten turvallisuutta.

Vältä liioittelemasta tai ilmaiseksi väiteitä maalien ominaisuuksista ja hinnoista. On tärkeää kertoa asiakkaalle realistinen kuva maalien valinnasta, jotta he tekevät parhaan päätöksen omien tarpeidensa mukaan.

Lisäpalvelut

Lommon oikaisu

Lommon oikaisu on tärkeä osa auton maalausprosessia, jotta saadaan entistä parempi ja tasaisempi lopputulos. Tämä palvelu auttaa korjaamaan auton puskurin ja muiden peltiosien vauriot, jotka ovat syntyneet ajan myötä. Lommon oikaisu on saatavilla useimmille automalleille ja merkeille, joten kannattaa tiedustella omalle autollesi sopivaa menetelmää ammattilaiselta.

Puskurin maalaus

Puskurin maalaus on yksi suosituimmista lisäpalveluista auton maalausprosessissa. Sen tarkoituksena on paitsi parantaa auton ulkonäköä, myös suojata sitä kulumiselta ja ruosteelta. Puskurin maalaus voidaan tehdä useilla eri tavoilla, kuten suihkemaalauksella tai siveltimen avulla. Tärkeintä on, että lopputulos on siisti, tasainen ja kestävä.

Kun valitset lisäpalveluita auton maalausprosessin yhteydessä, kannattaa ottaa huomioon omat tarpeesi ja autosi kunto. Lommon oikaisu ja puskurin maalaus ovat vain kaksi esimerkkiä lukuisista vaihtoehdoista, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan haluamasi lopputuloksen. Muista aina kääntyä asiantuntijan puoleen, jotta saat parhaan mahdollisen palvelun ja lopputuloksen autollesi.

Auton maalaaminen itse

Auton maalaus itse on mielenkiintoinen ja mahdollisesti palkitseva projekti. Sinulle on tärkeää valmistautua hyvin ja hankkia kaikki tarvittavat varusteet ennen aloittamista. Aloita puhdistamalla auton pinta perusteellisesti liasta, öljystä ja muista epäpuhtauksista. Käytä hiekkapaperia tai hiomakoneita poistamaan vanha maali ja ruoste.

Kun olet valmistellut pinnan, on aika valita haluamasi väri ja maalityyppi. Markkinoilla on erilaisia maaleja, kuten akryylimaaleja ja perinteisiä öljypohjaisia maaleja. Muista hankkia myös suojavaatteita, kuten hengityssuojaimia ja käsineitä, työn aikaiseen käyttöön.

Autonmaalaus itse voi säästää huomattavan summan rahaa verrattuna ammattimaalaukseen. Huomioi kuitenkin, että lopputulos ei välttämättä saavuta samanlaista viimeistelyä kuin ammattilaisen tekemä työ. Prosessi vaatii kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, joten varaa riittävästi aikaa projektillesi.

Auton ylimaalauksen hinta

Auton ylimaalauksen hinta on yksi suurimmista tekijöistä ottaa huomioon päätettäessä maalata autosi itse. Maalaustarvikkeiden, kuten maalin, pensseleiden, hiojan, hengityssuojaimien ja suojavarusteiden kustannukset on hyvä ottaa huomioon ennen projektin aloittamista.

Esimerkiksi maalin hinta riippuu tyypistä ja laadusta; yleensä korkealaatuisten maalien hinnat ovat korkeampia. Lisäksi, jos päätät käyttää ruiskumaalausta, saatat joutua hankkimaan tai vuokraamaan ruiskupistoolin ja kompressorin. Hinta voi vaihdella huomattavasti, mutta odota käyttäväsi vähintään muutamia satasia itse maalausprojektiin.

On tärkeää pitää mielessä, että vaikka itse maalaus voi säästää jonkin verran rahaa, lopputulos ei välttämättä ole yhtä ammattimaista kuin autonmaalauksen ammattilainen suorittaa. Sinun on tehtävä huolellinen arvio kustannusten ja laadun välillä ja päättää, minkä tyyppinen maalausprojekti sopii parhaiten tarpeisiisi.

Pyydä hinta-arvio ennen tilausta

Kun harkitset autosi maalauksen uusimista, hinta-arvio on tärkeä tekijä. Hinta-arvion saaminen auton maalauksesta voi auttaa sinua päättämään, onko se sijoitus, jonka haluat tehdä. Yleensä hinta-arvio kattaa materiaalit, työvoiman ja mahdolliset lisäkustannukset, kuten korjaamotilavuuden vuokran tai työkalujen käytön.

Auton maalaushinnat vaihtelevat sen mukaan, millainen maalaus sinulla on, auton koon ja monimutkaisuuden sekä maalaamon sijainnin mukaan. Tässä artikkelissa keskitymme antamaan sinulle yleiskuvan siitä, mitä voit odottaa hinta-arviolta auton maalauksen osalta.

Ensinnäkin on tärkeää tietää, että auton maalaamisen hinta sisältää yleensä seuraavat osatekijät:

 • Materiaalit: maalit, liimat, pohjustus ja ohenteet.
 • Työvoima: maalarin palkka, työssäoppijan palkka tai apulaisten palkat.
 • Mahdolliset lisäkustannukset: tilavuokra, työkalujen käyttö ja kuljetus.

Yleisesti ottaen, hinta-arvio perustuu seuraaviin tekijöihin:

 1. Auton koko ja muoto: Suuremmilla ja monimutkaisemmilla autoilla voi olla korkeampi maalaushinta, koska niihin kuluu enemmän aikaa ja materiaaleja.
 2. Maalaamon sijainti: Maalaamojen hinnat voivat vaihdella riippuen siitä, missä ne sijaitsevat. Suuremmissa kaupungeissa ja kalliimmissa alueilla hinnat voivat olla korkeampia kuin pienemmillä paikkakunnilla.
 3. Valittu maalaus: Auton maalaustyypeissä on eroja. Esimerkiksi metallivärimaalit voivat maksaa enemmän kuin perusmaalit, koska niillä on erityisominaisuuksia ja ne vaativat lisäkerroksia.
 4. Maalauksen kestävyys: Kestävämpi maalaus voi maksaa enemmän aluksi, mutta se voi säästää sinulle rahaa pitkällä aikavälillä, koska se kestää kauemmin.

On suositeltavaa pyytää hinta-arviota useammasta eri maalaamosta, jotta voit vertailla hintoja ja palveluita. Muista myös ottaa huomioon maalaamon maine ja asiakasarviot, jotta voit löytää luotettavan ja ammattitaitoisen toimijan tälle tärkeälle projektille.

Yhteenveto

Auton maalaus on erinomainen tapa parantaa ulkonäköä ja suojata autosi pintaa. Ennen kuin päätät autosi maalaamisesta, on tärkeää tietää kustannuksista ja eri vaihtoehdoista.

Auton maalauksen hinta voi vaihdella eri tekijöiden perusteella, kuten auton koko, maalityyppi ja maalausprosessi. Pienille korjauksille hinnat voivat olla alhaiset, mutta täydellinen uudelleenmaalaukset voivat maksaa enemmän.

 • Pienet paikkamaalaukset voivat maksaa noin 50–250 € vaihdellen työn laajuudesta.
 • Osamaalauksen hinta vaihtelee osan koosta ja maalin laadusta alkaen noin 100-500 €.
 • Täydellisen auton koriin uudelleenmaalauksen hinta voi vaihdella 1500–4000 € välillä, riippuen autosta, maalaamossa, käytetyistä materiaaleista ja tekniikoista.

On tärkeää valita hyvämaineinen maalausliike ja selvittää heidän käyttämät tuotteet sekä maalausmenetelmät. Tämä voi auttaa varmistamaan, että saat parhaan mahdollisen tuloksen ja rahoillesi vastinetta.

Vertaile tarjouksia eri maalaamoista ja pyydä suosituksia tuttavilta ja verkosta löytyvistä arvioista. Muista huomioida myös takuu- ja huoltoehdot valitessasi maalaamoa.

Vaikka auton maalaaminen voi olla kallista, se on usein sijoitus, joka pitää autosi hyvässä kunnossa ja lisää sen arvoa.