Auton sisäpesu hinta - Kilpailuta auton sisäpesu!

Auton sisäpesu kannattaa kilpailuttaa ammattilaisten kesken. Valitse tarjouksista paras auton sisäpesu hinta.

auton sisäpesu

Auton sisäpesu: Tehokas ja helppo tapa palauttaa autosi uudenveroiseksi

Auton sisäpesu on tärkeä osa ajoneuvon ylläpitoa, varsinkin kun haluat pitää autosi puhtaana ja miellyttävänä matkustaa. Säännöllinen sisäpesu poistaa lian, roskat ja tahrat sekä pitää auton sisätilat raikkaina ja hajuttomina. Tämä on erityisen tärkeää, jos olet allerginen pölylle tai siitepölylle, tai jos matkustajillasi on lemmikkejä.

Auton käsinpesu sisältä on perusteellinen tapa puhdistaa ajoneuvosi, mutta se voi olla aikaa vievää ja vaatia erityisiä taitoja. Onneksi autopesulat ja ammattitaitoiset autonhoitajat tarjoavat sisäpesupalveluita eri hintatasoilla, jotta saat juuri sellaisen puhdistuksen kuin haluat. Harkitse eri menetelmiä ja tuotteita, joita käytetään auton sisätilassa puhdistamiseen, jotta voit tehdä parhaan päätöksen omien tarpeidesi ja budjettisi mukaan.

Sisäpesun toteuttamisessa on monia vaihtoehtoja, kuten tekstiilien ja istuinten kuivapesu, mattojen ja verhoilun puhdistus sekä ilmastoinnin kanavien puhdistaminen ja desinfiointi. Kaikki nämä palvelut auttavat pitämään autosi puhtaana, näyttämään uudelta ja nautinnollisena ajaa sekä parantavat auton jälleenmyyntiarvoa.

Auton sisäpesun merkitys

Auton sisäpesu on tärkeä osa auton ylläpitoa ja huoltoa. Sisätilojen puhtaus vaikuttaa suoraan ajomukavuuteen, mutta myös auton jälleenmyyntiarvoon. Säännöllisellä sisäpesulla pystyt pitämään autosi sisätilat miellyttävän puhtaina ja raikkaina.

Auton sisäpesuun kuuluu muun muassa istuimien, mattojen, kattoverhoilun ja muiden sisäpintojen puhdistus. Puhdistuksen aikana voidaan käyttää erilaisia puhdistusaineita ja -menetelmiä kuten höyrypuhdistusta, tekstiilipesuria tai puhdistusvaahtoa. Näillä menetelmillä poistetaan tehokkaasti lika, pöly, tahmatahrat ja epämiellyttävät hajut auton sisätiloista.

Sisäpesu kannattaa suorittaa huolella, jotta auton sisustus ei vahingoitu ja käsittely tehoaa kaikkiin likaantuneisiin kohtiin. Tämän vuoksi monet käyttävät ammattilaisten tarjoamia sisäpesupalveluita, joilla varmistetaan auton sisätilojen tarkka ja asianmukainen pesu. Ammattilaiset voivat teknisen osaamisensa ja kokeneiden silmänsä ansiosta myös tunnistaa vaikeammin havaittavia ongelmia, kuten kosteusvaurioita.

Käyttämällä säännöllisesti sisäpesupalveluita, pidät autosi sisustuksen arvokkaana ja miellyttävänä ajoympäristönä. Näin voit nauttia mukavista ja stressittömistä automatkustelukokemuksista sekä säilyttää autosi jälleenmyyntiarvon korkealla.

Auton sisäpesun vaiheet

Auton sisäpesu on tärkeä osa auton ylläpitoa ja siisteyttä. Sen avulla voit pitää autosi sisätilat puhtaina ja miellyttävinä. Seuraavassa kerromme auton sisäpesun vaiheista, jotta voit tehdä sen itse tai tietää, mitä odottaa ammattilaiselta.

Pesut

Ensimmäinen vaihe auton sisäpesussa on tyhjentää auton roskat ja tavarat. Poista kaikki henkilökohtaiset tavarat autosta, kuten evästeleet, pullo, ja vanhat kuittit. Tämän jälkeen voit jatkaa imurointiin.

Imurointi on yksi tärkeimmistä vaiheista sisätilojen puhdistamisessa. Käytä auton sisätiloja varten suunniteltua imuria, joka on helppo liikuttaa ja jolla pääsee kaikkiin auton kulmiin. Tyhjennä tuhkakupit ja tarkista penkkien välit, joissa ylimääräinen roska ja pöly kasaantuu.

Seuraavaksi on aika puhdistaa kangasverhoilut. Voit tehdä tämän kahdella tavalla: joko käyttämällä kangaspesuria, mikä on tehokas ja helppo tapa päästä eroon tahroista, tai pesemällä kangasverhoilut erikseen. Käytä puhdistusaineita, jotka on tarkoitettu auton sisätilojen puhdistukseen.

Lopuksi keskity lasipintojen ja muoviosien puhdistukseen. Puhdista lasit ja peilit lasinpuhdistusaineella ja pehmeällä liinalla. Muoviosien puhdistukseen kannattaa käyttää mietoa puhdistusainetta, joka ei vahingoita pintaa. Pyyhi pinnat puhtaiksi ja kuivaa ne hyvin.

Puhdistusaineiden käyttö auton sisäpesussa

Puhdistusaine

Auton sisäpesuun käytettävä puhdistusaine on tärkeä valinta, sillä se vaikuttaa lopputulokseen. Valitse puhdistusaine, joka on tarkoitettu nimenomaan auton sisätilojen puhdistukseen. Tällainen puhdistusaine on kehitetty erityisesti auton sisätilojen materiaalien puhdistamiseen ja hoitamiseen.

Auton sisätilojen puhdistusaineita on erilaisia:

 • Yleispuhdistusaineet: Sopivat useimpien pintojen puhdistamiseen, kuten muoviosien ja kovien kankaiden pesuun.
 • Kangaspuhdistusaineet: Näitä käytetään erityisesti istuinten ja mattojen puhdistukseen.
 • Nahkapuhdistusaineet: Tarkoitettu nahan puhdistamiseen ja hoitoon.

Puhdistusaineen ohjeiden mukainen annostelu on tärkeää – liian vahva seos voi vahingoittaa auton sisätilojen materiaaleja, kun taas liian laimea seos ei puhdista tehokkaasti.

Puhdistusaineen levittämiseen on hyvä käyttää sopivia välineitä, kuten mikrokuituliinoja, siveltimiä tai harjoja. Puhdistusvälineiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon puhdistettavan pinnan materiaali. Esimerkiksi herkemmille pinnoille, kuten nahalle, kannattaa valita pehmeämmät välineet.

Tässä on yksinkertainen pesuprosessi auton sisätilojen puhdistukseen puhdistusaineen avulla:

 1. Imuroi auton sisätilat huolellisesti.
 2. Valmista puhdistusaine sekoittamalla se veteen ohjeiden mukaisessa suhteessa.
 3. Levitä puhdistusainetta puhdistettavalle pinnalle ja anna vaikuttaa hetken.
 4. Harjaa tai pyyhi pinta tarvittaessa ja pyyhi ylimääräinen puhdistusaine pois.
 5. Kuivaa puhdistetut alueet pehmeällä liinalla.
 6. Tarvittaessa, käytä erityistä hoitoainetta nahan tai tekstiilien jälkihoitoon.

Noudattamalla näitä ohjeita saat autosi sisätilat puhtaiksi ja miellyttäviksi käyttää.

Muovipintojen puhdistus auton sisäpesussa

Muovipintojen puhdistaminen auton sisätiloissa on tärkeää pitää autosi sisusta siistinä ja houkuttelevana. Tässä osiossa käymme läpi muovipintojen puhdistuksen perusteet ja annamme vinkkejä parhaista tavoista hoitaa tämä tehtävä.

Muovi

Muovipintojen puhdistaminen kannattaa aloittaa irrottamalla irtotavaroita ja roskia, jotka saattavat olla pinnalla. Tämän jälkeen voit imuroida pintaa kevyesti saadaksesi irti pölyn ja pienten roskien. Puhdista pölyn ja nukan talouspaperilla tai sienellä käyttäen mietoa saippuaa ja vettä. Käytä liuosta säästeliäästi: Kastele talouspaperi tai sieni liuoksessa ja purista ylimääräinen vesi pois. Hiero puhdistusaine varovasti muovipinnalle ja pese pinta puhtaaksi kostealla liinalla.

On myös suositeltavaa käyttää erityistä auton sisätilojen muovipintojen puhdistusaineita, jotka ovat vähemmän haitallisia ja tehokkaita puhdistamaan muovipinnoitettuja tai maalattuja osia auton sisustassa.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä tyypillisistä auton sisätilan muovipuhdistusaineista:

 • Yleispuhdistusaineet: Nämä ovat mietoja, vesipohjaisia puhdistusaineita, jotka ovat turvallisia käyttää useimmissa muovimateriaaleissa. Ne sopivat hyvin lievän lian ja rasvan poistamiseen.
 • Desinfiointiaineet: Nämä tuotteet ovat tarkoitettu erityisesti bakteerien, virusten ja homeen poistamiseen muovipinnoilta. Ne voivat olla hyödyllisiä esimerkiksi sairaalakäytössä tai tartuntariskin minimoimiseksi.
 • Erikoispuhdistusaineet: Näitä puhdistusaineita käytetään nimenomaan vaikean lian, kuten öljyn, rasvan tai pinttyneen lian poistamiseen muovipinnoilta.

Muista aina noudattaa valmistajan ohjeita puhdistusaineiden kanssa käsiteltäessä. Useimmissa tuotteissa on yksityiskohtaiset ohjeet, jotka koskevat annostelua, levitystä ja huuhtelua.

Vinkkejä ja neuvoja

Sisäpesun aikana on tärkeää valita oikeat pesut ja puhdistusaineet. Tässä osiossa annamme sinulle neuvoja ja vinkkejä onnistuneeseen auton sisäpesuun.

Ensimmäinen askel on valita sopiva puhdistusaine. Valitse mieluiten tuote, joka on suunniteltu erityisesti auton sisätiloille. Tämä varmistaa, että materiaalit, kuten muovi, nahka ja kangas, pysyvät hyvässä kunnossa pitkään.

Sisäpesun aikana on hyvä noudattaa seuraavia ohjeita:

 1. Imuroi auton sisätilat huolellisesti. Pölyn ja irtolian poistaminen ennen pesua helpottaa puhdistusaineen levittämistä ja tehostaa sen vaikutusta.
 2. Ohenna puhdistusaine oikeassa suhteessa. Liian laimea tai vahva sekoitus voi vaikuttaa lopputulokseen ja jättää tahroja.
 3. Käytä pehmeää sientä tai liinaa. Älä käytä karkeita harjoja tai metallisia välineitä, jotka voivat naarmuttaa tai vahingoittaa materiaaleja.
 4. Puhdista yksi osa kerrallaan. Näin puhdistusaine ehtii vaikuttaa ja pysyt perillä siitä, mitkä alueet olet jo käsitellyt.

Muista myös tuulettaa autoa pesun jälkeen, jotta kosteus haihtuu ja sisätilat kuivuvat kunnolla. Säännöllisellä sisäpesulla auton sisätilat pysyvät siisteinä ja miellyttävinä.

Yhteenveto

Auton sisäpesu on tärkeä osa auton ylläpitoa. Sen avulla pidät autosi sisustan puhtaana, raikkaana ja miellyttävänä matkustaa. Tässä osiossa käydään läpi muutamia auton sisäpesun vaiheita ja neuvoja.

Ensimmäinen askel auton sisäpesussa on imurointi. Imuroi auton lattiamatot, penkit ja muut sisätilat huolellisesti, etenkin lemmikkieläinten karvat ja irtoliat. On tärkeää käyttää sopivia suulakkeita, jotta pääset käsiksi ahtaisiin tiloihin ja saavutat parhaan mahdollisen puhdistustuloksen.

Toinen vaihe on puhdistaa auton sisäpinnat. Näihin kuuluvat muun muassa kojelauta, ovipaneelit ja ikkunat. Voit käyttää kosteita mikrokuituliinoja ja erikoispuhdistusaineita, jotka on tarkoitettu nimenomaan auton sisätilojen puhdistamiseen. Muista käyttää oikeita puhdistusaineita eri materiaaleille, kuten vinyyli-, kumi- ja nahkapinnoille.

Kolmantena vaiheessa auton penkit puhdistetaan perusteellisesti. Tämä vaihe riippuu siitä, onko autossasi kangas- vai nahkaverhoilu. Kangaspenkkien puhdistamiseen voi käyttää tekstiilipesuainetta ja pehmeää harjaa, kun taas nahkapenkit vaativat erityisen nahkaöljyn tai -puhdistusaineen.

Lopuksi auton sisustan hajujen neutraloiminen on tärkeää. Hajunpoistoaineilla tai ilmanraikastimilla saat autostasi raikkaan ja miellyttävän tuoksuisen.

Noudattamalla näitä neuvoja huolehdit autosi sisätilojen puhtaudesta ja ehkäiset ennalta mahdollisia sisätiloja rappeuttavia tekijöitä. Näin autosi pysyy pidempään hyvässä kunnossa ja tarjoaa miellyttävän matkustusympäristön sekä sinulle että matkustajillesi.