Jarrupalojen vaihto hinta - Kilpailuta jarrupalojen vaihto!

Jarrupalojen vaihto kannattaa kilpailuttaa usean autohuollon kesken. Valitse huoltotarjouksista paras jarrupalojen vaihto hinta.

jarrupalojen vaihto

Jarrupalojen vaihto: Asiantuntijan opas

Jarrupalat ovat autoilijan tärkeä turvallisuustekijä. Ne mahdollistavat ajoneuvon tehokkaan pysäyttämisen ja estävät renkaiden lukkiutumisen jarrutettaessa. Jarrupalat kuluvat normaalin käytön myötä, ja niiden vaihto on osa auton säännöllistä huoltoa. On tärkeää seurata jarrupalojen kuntoa ja vaihtaa ne tarvittaessa, jotta auton jarrut toimisivat oikein ja turvallisesti kaikissa tilanteissa.

Jarrupalojen vaihto ei ole monimutkainen prosessi, mutta se vaatii oikeat työkalut ja tietämyksen jarrujärjestelmästä. Prosessi alkaa yhdistämällä jarrupalojen ja jarrusatulan niin, että kulunut pala irtoaa ja uusi voidaan asentaa paikalleen. Tämän jälkeen jarruneste tasapainotetaan ja ilma poistetaan järjestelmästä, jotta jarrut toimisivat tehokkaasti.

Ennen kuin ryhdyt vaihtotöihin, on hyvä tutustua autosi käyttöohjekirjaan, josta löytyy tarkat ohjeet ja suositukset jarrupalojen vaihtoon. Noudata ohjeita ja huolehdi, että käytät korkealaatuisia jarrupaloja, jotka on valmistettu autosi malliin. Näin voit varmistaa optimaalisen suorituskyvyn ja pitkän käyttöiän jarruillesi.

Vaihda jarrupalat säännöllisesti

Jarrupalat ovat tärkeä osa auton jarrujärjestelmää ja niitä tulee huoltaa säännöllisesti. Jarrupalojen vaihto on menettely, jossa vanhat ja kuluneet jarrupalat korvataan uusilla. Tämä on tärkeä tehtävä, koska kuluneet jarrupalat voivat heikentää auton jarrutustehoa ja kasvattaa jarrutusmatkaa.

Jarrupalojen vaihto alkaa nostamalla auto tai sen etuosaa tunkilla, jotta pyörät on helppo irrottaa. Muista käyttää tukipukkeja varmistamaan auto seisoo turvallisesti. Seuraavaksi voit irrottaa pyörän saadaksesi pääsyn jarrusatulaan.

Jarrusatulan ympärillä olevat pultit ja klipsit täytyy irrottaa, jotta pääset käsiksi jarrupaloihin. Kun nämä osat on poistettu, vanhat jarrupalat voidaan poistaa ja uudet asentaa tilalle. Varmista, että uudet jarrupalat on asennettu oikein ja että ne sopivat täydellisesti jarrusatulaan.

Kun uudet jarrupalat on asennettu paikoilleen, tarkista vielä, että jarrusatula on kunnolla paikoillaan ja kiinnitä se takaisin pulteilla ja klipseillä. Pyörä voi tämän jälkeen asentaa takaisin ja auto laskea alas.

Jarrupalojen vaihdon jälkeen kannattaa testata jarrujen toimivuus varovasti. Aloita pienillä nopeuksilla ja käytä jarruja normaaliin tapaan. Tämä auttaa varmistamaan, että jarrupalat mukautuvat oikein jarrutusjärjestelmään ja voit jatkaa ajamista turvallisesti.

Jarrupalojen vaihto on olennainen osa auton ylläpitoa ja huoltoa. Sinun olisi hyvä varmistaa jarrupalojen kunto säännöllisin väliajoin ja vaihtaa ne tarpeen mukaan, jotta autosi jarrutusjärjestelmä toimisi optimaalisesti ja voit ajaa turvallisesti tiellä.

Jarrupalojen vaihto itse

Jarrupalojen vaihto on tärkeä osa auton ylläpitoa. Tässä osiossa käymme läpi tarvittavat välineet ja materiaalit, jotta voit vaihtaa jarrupalat turvallisesti itse.

Työkalut

Seuraavat ovat tärkeimmät työkalut, joita tarvitset jarrupalojen vaihdon yhteydessä:

 • Kiintolenkkiavain: Tämä on välttämätön työkalu, kun haluat avata ja kiristää pultteja, jotka pitävät jarrusatulaa paikoillaan.
 • Hylsy: Hylsyavaimen avulla voit helposti löysätä ja kiristää yleensä jarrusatuloissa käytettäviä kuusiokantomuttereita.
 • Räikkä: Räikkä yhdessä hylsyavaimen kanssa helpottaa muttereiden ja pulttien käsittelyä tiukoissa tiloissa.
 • Kumivasara: Tarvitset kumivasaran irroittaaksesi jarrusatulan ja/tai jarrulevyn, mikäli ne ovat jumiutuneet yhteen.

Materiaalit

Jarrupalojen vaihdon yhteydessä sinun tulisi hankkia seuraavat materiaalit:

 • Jarrupalat: Valitse autollesi sopivat, laadukkaat jarrupalat. Huomioi ajotyyli ja olosuhteet valitessasi jarrupalat, sillä ne vaikuttavat jarrutustehoon ja kestävyyteen.
 • Jarrusylinteri: Tarkista jarrusylinterin kunto jarrupalojen vaihdon yhteydessä ja vaihda se tarvittaessa, mikäli se vuotaa tai on vaurioitunut.
 • Tiivisteet: Jarrusylinterin vaihdon yhteydessä sinun on vaihdettava myös tiivisteet. Aseta uudet tiivisteet oikein, jotta jarruneste ei pääse vuotamaan.

Lisäksi noudata aina seuraavia ohjeita jarrupalojen vaihdon yhteydessä:

 • Käytä jousipuristinta jännitettyjen jousien varovaiseen puristamiseen tai irrottamiseen.
 • Voit puhdistaa jarrusatulan ja jarrulevyn ennen uusien jarrupalojen asennusta.
 • Varmista aina, että jarrut toimivat oikein ja turvallisesti jarrupalojen vaihdon jälkeen.

Jarrupalojen vaihtoprosessi

Jarrupalojen vaihto on tärkeä huoltotoimenpide, joka suojaa sekä sinua että ajoneuvoasi. Tässä osiossa käydään läpi jarrupalojen vaihtoprosessi vaihe vaiheelta.

Aloita tarkastamalla jarrupalat ja niiden kunto. Päällystän pitäisi olla vähintään 3 mm paksu. Jos jarrupalat ovat kuluneet alle tämän paksuuden, on aika vaihtaa ne. Samalla on hyvä tarkistaa myös jarrusatula ja sen yleinen kunto.

Varmista, että jarruneste on hyvässä kunnossa ja oikealla tasolla ennen vaihtoprosessin aloittamista. Jarrunesteen väri on tärkeä indikaattori: tumma väri tarkoittaa, että neste on vanhaa tai likaista, ja neste tulee vaihtaa.

Poista jarrusatula ja irrota jarrupalat. Tämä vaihe voi vaatia käsijarrun irrottamista ja liukutappien irrottamista jarrusatulasta. Puhdista liukutapit huolellisesti ennen kuin asennat ne takaisin.

Uusien jarrupalojen asentamiseksi aseta ensin jarrupalojen metalliosa paikalleen jarrusatulaan. Sen jälkeen asenna jarrupala paikalleen. Tarkista, että palat ovat oikein asennettu ja kohtisuorassa jarrulevyä vasten.

Vaihda tarvittaessa jarrumännät ja sylinterin tiivisteet sekä jarrusylinterin tiivisteet, jos niissä on havaittavissa vaurioita tai kulumista. Huolehdi myös jarrujärjestelmän ilmanpoistosta vaihtoprosessin lopuksi, jotta jarrut toimivat optimaalisesti.

Muista aina noudattaa ajoneuvosi valmistajan ohjeita ja suosituksia jarrupalojen vaihtoon liittyen. Näin varmistat, että jarrujärjestelmä toimii oikein ja turvallisesti.

Jarrupalojen kuntotarkistus

Jarrupalojen kuntotarkistus on tärkeä osa autosi huoltoa. Tarkista jarrupalojen kunto säännöllisin väliajoin varmistaaksesi turvallisen ja sujuvan ajokokemuksen.

Tarkista ensin, että autosi jarrupalat ovat riittävän paksut. Jos huomaat, että jarrupalat ovat ohuet tai kulumisenilmaisin näyttää liian kulumista, on aika vaihtaa ne uusiin. Jarrupalojen kuntoa voi arvioida myös kuuntelemalla ääniä ajaessasi – jos kuulet kirkuvan tai metallisen äänen jarruttaessasi, jarrupalat saattavat olla kuluneet.

Kun tarkastelet jarrupalat, kiinnitä huomiota seuraaviin kohtiin:

 • Jarrupalan paksuus: Tarkista, että jarrupalan paksuus on yli 3 mm. Jos se on vähemmän, on aika vaihtaa jarrupalat.
 • Kulumisenilmaisin: Jotkut jarrupalat on varustettu kulumisenilmaisimella, joka osoittaa, milloin jarrupalat on vaihdettava. Jos ilmaisin on näkyvissä, vaihda jarrupalat.
 • Huomioi epätasainen kulumisaste: Jos jarrupalat ovat kuluneet eri tavalla, saattaa olla ongelmia jarrujärjestelmässä. Tällöin olisi suositeltavaa käydä autokorjaamolla tarkastuttamassa jarrujärjestelmän toimivuus.

Noudata aina autosi valmistajan ohjeita jarrupalojen vaihtovälistä ja huoltoväleistä. Näin varmistat, että jarrujärjestelmä toimii moitteettomasti ja turvallisesti.

Jarrujärjestelmän toiminta

Jarrujärjestelmän tehtävä on pysäyttää tai hidastaa ajoneuvon liikettä. Se koostuu eri osista, jotka auttavat saavuttamaan tarvittavan jarrutustehon. Tässä osiossa käsitellään levyjarru, käsijarru ja jarrusylinteri.

Levyjarru

Levyjarru on yksi yleisimmistä jarrujärjestelmistä ajoneuvoissa. Siinä jarrupalat puristuvat jarrulevyä vasten, jolloin kitka hidastaa ajoneuvon kulkua. Tarkasta ja vaihda levyjarrujen jarrupalat säännöllisesti, jotta jarrutuskyky säilyy hyvänä.

Käsijarru

Käsijarru, joka tunnetaan myös nimellä seisontajarru, toimii usein erillisenä järjestelmänä pääjarrujärjestelmästä. Se auttaa pitämään ajoneuvon paikallaan, kun se on pysäköity tai seisovassa asennossa. Käsijarrun tulee olla riittävän tiukka, jotta ajoneuvo pysyy pysäköitynä jyrkilläkin alustoilla.

Jarrusylinteri

Jarrusylinteri on jarrujärjestelmän avainosa, joka muuntaa jarrunesteen paineen mekaaniseksi voimaksi. Tarkasta jarrusylinterin kunto säännöllisesti ja huolehdi, että jarruneste on oikeanlainen ja täytetty asianmukaiselle tasolle. Näin voit varmistaa, että jarrut toimivat tehokkaasti ja turvallisesti.

Erityisen huomion autot

Jarrupalojen vaihto on tärkeä huoltotoimenpide erityisesti ajoneuvoissa, joiden automerkki ja malli saattavat vaatia erityistä huomiota. Tässä osiossa käsittelemme muutamia autoja, kuten VW Passat ja BMW, jotka saattavat tarvita erityistä huomiota jarrupalojen vaihtamisen yhteydessä.

VW Passat on tunnettu luotettavuudestaan ja laadustaan, mutta jarrupalojen vaihto voi olla haasteellista joissain malleissa. On tärkeää, että valitset oikeat jarrupalat juuri sinun Passatillesi. Varmista myös, että sinulla on tarvittavat työkalut ja osaaminen ennen kuin ryhdyt työhön.

BMW on tunnettu ajodynamiikan ja suorituskyvyn osalta. Jarrupalojen vaihto näissä autoissa voi olla hieman monimutkaisempaa kuin joissain muissa automerkeissä, erityisesti kun kyseessä ovat erityiset M-sarjan mallit. BMW jarrupalojen vaihtamiseen kannattaa käyttää laadukkaita varaosia, jotta jarrujen hyvä suorituskyky säilyy.

Kaiken kaikkiaan, muista aina noudattaa autosi käyttöohjekirjan suosituksia jarrupalojen vaihtamiseen liittyen. Tarvittaessa konsultoi asiantuntevaa mekaanikkoa, joka osaa neuvoa sinua parhaiten erilaisten automerkkien ja mallien jarrupalojen vaihdon erityispiirteiden suhteen.

Jarrupalat ja valmistajat

Jarrupalat ovat olennainen osa autosi jarrujärjestelmää. Ne ovat ratkaisevia ajoneuvosi turvallisuuden kannalta, joten on tärkeää valita laadukkaat jarrupalat tunnetulta valmistajalta. Tässä osiossa käsitellään joitakin suosituimmista jarrupalojen valmistajista ja heidän tuotteistaan.

Useita tunnettuja jarrupalojen valmistajia ovat Bosch, Ferodo, Febi Bilstein ja TRW. Nämä valmistajat ovat tunnettuja laadukkaista tuotteistaan ja pitkäaikaisesta kokemuksestaan alalla. Heidän jarrupalojaan käyttävät sekä ammattilaiset että harrastajat ympäri maailmaa.

 • Bosch on saksalainen yritys, joka on tunnettu korkealaatuisista ajoneuvojen osistaan, mukaan lukien jarrupalat. Bosch-jarrupalat tarjoavat erinomaista suorituskykyä erilaisissa olosuhteissa ja hyvän kestävyyden.
 • Ferodo on brittiläinen valmistaja, joka on erikoistunut jarrujärjestelmien komponentteihin. Ferodon jarrupalat tunnetaan niiden tehokkuudesta ja luotettavuudesta. Ferodo tarjoaa laajan valikoiman jarrupaloja eri ajoneuvotyypeille ja -malleille.
 • Febi Bilstein on yksi Euroopan suurimmista ajoneuvojen varaosien valmistajista. Yritys tarjoaa laajan valikoiman jarrupalloja, jotka sopivat useimpiin ajoneuvoihin ja tarjoavat tasaisen ja tehokkaan jarrutustehon.
 • TRW on johtava jarrujärjestelmien toimittaja, jolla on pitkäaikainen kokemus ajoneuvojen jarrujärjestelmistä. TRW-jarrupaloilla on hyvä maine niiden kestävyyden ja tehokkuuden ansiosta.

Huolimatta siitä, mistä valmistajasta valitset jarrupalat, on tärkeää asennuttaa ne oikein ja seurata valmistajan suosituksia niiden huoltoon ja vaihtoon. Näin varmistat jarrujärjestelmäsi toimivan optimaalisesti ja ajoneuvosi turvallisuuden.

Jarruremontit ja huoltotarjoukset

Varaosa hinnat

Jarrupalojen vaihto on tärkeä osa auton huoltoa. Varaosahinnat vaihtelevat automerkin ja -mallin, sekä palveluntarjoajan mukaan. On siten tärkeää ottaa selvää eri korjaamoiden tarjoamista hinnoista. Vertailun avulla voit löytää parhaat tarjoukset ja säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Jotkin palveluntarjoajat saattavat sisällyttää varaosahintoihin myös asennuskustannukset.

Työajan arviointi

Työajan arviointi on yksi avainkriteereistä valittaessa huoltotarjousta. Jarruremontin työaika riippuu mm. autosi iästä, automerkin ja -mallin erityispiirteistä sekä korjaamon ammattitaidosta. Joissakin huolto- ja korjaamoissa jarruremonttiin voi kulua aikaa vain muutama tunti, kun taas toiset yritykset saattavat vaatia päivän tai kaksi työajan kuluessa.

Huoltotarjoukset

Eri korjaamoiden huoltotarjoukset vaihtelevat jarruremontin osalta. On hyvä verrata eri palveluntarjoajien tarjouksen hintoja ja sisältöä, jotta löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon. Tässä muutamia huomioon otettavia asioita:

 • Tarjoukset voivat sisältää erilaisia palveluita, kuten jarrunesteen vaihdon ja jarrupalojen tarkastuksen. Varmista, että valitsemasi tarjous huomioi kaikki tarpeelliset huoltotoimenpiteet.
 • Tarjouksissa saattaa olla rajoituksia, kuten voimassaoloaika tai tietty automerkki. Tutustu rajoituksiin huolellisesti ennen tarjouksen hyväksymistä.
 • Eri palveluntarjoajat saattavat sisällyttää tarjouksiin erilaisia etuja, kuten alennuksia muista huolloista tai lisäpalveluista. Punnitse eri vaihtoehtoja huolellisesti ja valitse sellainen tarjous, joka parhaiten vastaa tarpeitasi.

Yhteenvetona jarruremontit ja huoltotarjoukset kannattaa tutkia tarkkaan ennen päätöksentekoa. Vertailemalla eri palveluntarjoajien tarjouksia löydät parhaan mahdollisen ratkaisun autosi jarruremonttiin.

Jarrupalojen vaihto hinta-arviot ja hinta-taso

Autosi jarrupalojen vaihto vaihtelee hinta-arvioiden ja hintatasojen suhteen. Hinta-arviot saattavat vaihdella eri korjaamoissa ja alueilla. Hinta-arvioon vaikuttavat tekijät ovat työn määrä, käytetyt osat ja korjaamon sijainti.

Tässä esimerkki hinta-arvioista:

 • Edullinen: 100 € – 150 €
 • Keskihinta: 150 € – 200 €
 • Kallis: 200 € – 300 €

Korjaamojen väliset hintaerot voivat johtua erilaisista kuluista, kuten työvoimasta ja osien laadusta. Vertailemalla hintoja voit löytää itsellesi sopivan korjaamon. Autojerry on yksi alusta, jossa voit pyytää tarjouksia jarrupalojen vaihtoon ja vertailla hintoja.

Jarrupalojen hintataso vaihtelee myös automerkin ja -mallin mukaan. Esimerkiksi premium-luokan autojen osat saattavat olla kalliimpia kuin edullisempien autojen. Muista ottaa huomioon autosi merkki ja malli hinta-arvioita vertaillessasi.

Yhteenvetona, hinta-arviot jarrupalojen vaihdosta vaihtelevat eri tekijöiden mukaan. On tärkeää olla tietoinen näistä eroista ja vertailla hintoja, jotta voit tehdä parhaan päätöksen autollesi ja budjetillesi. Autojerry on kätevä työkalu tämän prosessin aikana.

Anturi Ja varaosien määrä

Jarrupalojen vaihdon yhteydessä on tärkeää tarkastaa myös anturit ja varaosien määrä. Anturit ovat tärkeitä osia, jotka mahdollistavat jarrujärjestelmän toimivuuden ja turvallisuuden. Tarkista anturit säännöllisesti ja vaihda ne tarvittaessa uusiin.

On hyvä pitää mielessä, että varaosien määrä vaihtelee autokohtaisesti. Joissakin autoissa on enemmän liikkuvia osia kuin toisissa, ja tämä vaikuttaa tarvittavien varaosien määrään. Parasta on aina tarkistaa oman auton jarrujärjestelmän vaatimukset ennen kuin aloitat jarrupalojen vaihdon.

On myös suositeltavaa kääntyä ammattilaisten puoleen, jos et ole varma varaosien määrästä tai anturien tilasta. He voivat auttaa sinua määrittämään, mitkä osat tarvitsevat vaihtoa ja miten se tehdään oikein. Näin varmistat, että autosi jarrujärjestelmä on kunnossa ja turvallinen käyttää.

Muista, että säästäminen varaosien laadussa ei ole viisasta. Jarrut ovat tärkeä turvallisuustekijä autossa, ja niiden toiminnasta ei pidä tinkiä. Hanki laadukkaat varaosat luotettavilta valmistajilta, jotta voit luottaa niiden kestävyyteen ja toimivuuteen.

Jarrupalojen vaihto on olennainen osa auton ylläpitoa. Anturien ja varaosien määrän huomioon ottaminen varmistaa, että autosi jarrut toimivat oikein ja turvallisesti.

Tekniset tiedot ja vaihtoväli

Jarrupalat ovat keskeinen osa autosi jarrujärjestelmää, ja niiden tekniset tiedot sekä vaihtoväli vaikuttavat jarrutustehoon ja turvallisuuteen. Tässä osiossa käydään läpi erilaisia jarrupalojen vaerieteitä, niiden vaihtovälejä ja muita teknisiä yksityiskohtia.

Erilaiset jarrupala-tyypit eroavat muun muassa koon, muotoilun ja materiaalien osalta. Osa jarrupaloista sopii raskaampaan ajoneuvokäyttöön, kun taas toiset ovat tarkoitettu kevyempään liikenteeseen. Eri merkki- ja mallikohtaiset vaihtoehdot on suunniteltu autosi jarrujärjestelmään sopiviksi, joten oikeiden jarrupalojen valinta on tärkeää ajoturvallisuuden kannalta.

Vaihtoväli on yksi tärkeä tekijä jarrupaloihin liittyen. Jarrupalat kuluvat käytössä, ja niiden vaihtaminen on tarpeen säännöllisin väliajoin. Keskimääräinen vaihtoväli vaihtelee auton käytön ja ajotyylin mukaan, mutta yleisesti ottaen se on noin 50 000-60 000 kilometrin välein. Raskaamman ajoneuvon jarrupalojen vaihtoväli saattaa olla lyhyempi, samoin kuin voimakkaammin jarruttavan kuljettajan kohdalla.

Jarrupalat on hyvä tarkistuttaa säännöllisesti huollossa ja ne tarvitsevat vaihtoa, kun kuluneisuus on saavuttanut valmistajan suosituksen mukaisen rajan. Huolto-ohjelmaan kirjatut tekniset tiedot auttavat sinua hahmottamaan, milloin jarrupalat tarvitsevat huomiota.

Muista, että oikeiden jarrupalojen valinta, laadukkaat asennustyöt ja säännöllinen huolto ovat avaimia ajoturvallisuuden ja suorituskyvyn varmistamiseksi.