Lohkolämmittimen asennus hinta - Kilpailuta lohkolämmittimen asennus!

Lohkolämmittimen asennus kannattaa kilpailuttaa usean autohuollon kesken. Valitse tarjouksista paras lohkolämmittimen asennus hinta.

lohkolämmitin

Lohkolämmitin: Tehokas ratkaisu talvella

Lohkolämmitin on erittäin hyödyllinen laite auton moottorin lämmittämiseen kylminä talvipäivinä. Sen avulla moottori lämpenee nopeammin, mikä vähentää kylmäkäynnistyksestä aiheutuvaa kulutusta ja päästöjä. Lohkolämmittimen asentaminen autoosi voi olla erinomainen investointi, jonka avulla säästät polttoainetta, pidennät moottorin käyttöikää ja tehostat autosi suorituskykyä kylmissä olosuhteissa.

Lohkolämmittimiä on saatavilla erilaisia malleja ja tehoja, joten sinun kannattaa valita sellainen, joka soveltuu parhaiten omaan ajoneuvoosi. Useimmat lohkolämmittimet toimivat sähköllä, mutta markkinoilla on myös polttoainekäyttöisiä malleja. Lohkolämmitintä käytettäessä on tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja turvallisuussuosituksia, jotta lämmitin toimii tehokkaasti ja turvallisesti.

Lohkolämmitin on helppo asentaa ja käyttää. Sen ainoa haaste on, että sinun täytyy muistaa kytkeä se virtalähteeseen ennen auton käynnistämistä. Lisäksi voit täydentää lohkolämmitintä sisätilalommitimella, joka joko huolehtii auton sisätilojen lämmityksestä ennen käyttöä tai tehostaa lohkolämmitintä myös sytytyksen jälkeen. Näin autosi on mukavan lämmin heti, kun lähdet liikenteeseen.

Lohkolämmitin: Mikä se on?

Lohkolämmitin on laite, joka lämmittää auton moottoria kylmässä ilmanalassa. Se asennetaan yleensä moottorin sylinterilohkon sisään ja lämmittää jäähdytysnestettä. Tämä parantaa auton käynnistymistä ja moottorin toimintaa kylmällä säällä.

Kun käytät lohkolämmitintä, auton moottorin lämpötila nousee nopeasti, mikä vähentää kylmäkäynnistyksestä aiheutuvaa rasitusta ja kulumista. Lisäksi bensiinin kulutus ja pakokaasupäästöt vähenevät, mikä tekee autosta ekologisemman.

Lohkolämmittimiä on erilaisia, ja niiden valinta riippuu auton merkistä ja mallista. Yleisimpiä lohkolämmittimiä ovat sähkökäyttöiset mallit, joita voidaan ohjata esimerkiksi ajastimella tai puhelinsovelluksella. On myös olemassa polttoainekäyttöisiä lämmittimiä, joiden toiminta perustuu auton polttoaineen käyttöön, mutta ne ovat harvinaisempia.

Kun valitset lohkolämmitintä autollesi, kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin huolellisesti. Varmista, että laite sopii autosi moottoriin ja että se täyttää kaikki turvallisuusvaatimukset. On myös tärkeää asentaa lohkolämmitin oikein, jotta se toimisi tehokkaasti ja turvallisesti.

Lohkolämmittimen käyttö on suositeltavaa erityisesti kylmissä olosuhteissa, joissa autolla on vaikea käynnistyä ilman lämmitystä. Lohkolämmitin voi olla erinomainen investointi auton käyttöikään ja ympäristöystävällisyyteen vaikuttavana tekijänä.

Lohkolämmittimen tyypit

Moottorin sisäiset lohkolämmittimet

Moottorin sisäiset lohkolämmittimet asennetaan suoraan moottorin sisään. Nämä lämmittimet tyypillisesti lämmittävät moottorin nestettä, jolloin lämpö leviää tehokkaasti koko moottoriin. Yleisimpiä moottorin sisäisten lämmittimien tyyppejä ovat:

 • Lämmityselementti: Asennetaan moottorin jäähdytysnesteeseen ja ylläpitää moottorin lämpötilaa optimaalisella tasolla.
 • Öljynlämmitin: Asennetaan moottorin öljytilaan ja ylläpitää öljyn lämpötilaa optimaalisella tasolla, mikä edistää moottorin sujuvaa käynnistymistä kylmissä olosuhteissa.

Moottorin ulkoiset uohkolämmittimet

Toisaalta moottorin ulkoiset lohkolämmittimet asennetaan moottorin ulkopuolelle. Niiden toimintaperiaate eroaa sisäisistä lämmittimistä siten, että ne tuottavat lämpöä moottorin pinnalle, joka sitten siirtyy osittain moottorin sisäosiin. Yleisimpiä moottorin ulkoisten lämmittimien tyyppejä ovat:

 • Pintalämmitin: Kiinnitetään moottorin ulkopuolelle, esimerkiksi öljypohjaan tai moottorin lohkon sivulle. Pintalämmitin lämmittää moottorin pintaa ja siirtää siten lämpöä moottorin sisälle.
 • Ilmalämmitin: Puhallinlämmitin, joka ohjaa lämmintä ilmaa moottorin läheisyyteen, jolla on tarkoitus ylläpitää moottorin lämpöä.

Huolellinen harkinta auttaa sinua valitsemaan parhaan lohkolämmitintyypin autoosi. Ota huomioon autosi erityisvaatimukset ja olosuhteet, joissa yleensä ajat.

Lohkolämmittimen edut

Lohkolämmitin on ajoneuvojen lämmitysjärjestelmä, joka helpottaa auton käynnistämistä kylmässä säässä. Tämä tekee siitä erittäin tärkeän lisävarusteen erityisesti Pohjoismaissa. Lohkolämmittimen avulla voit saada monia etuja autollesi ja käyttömukavuudellesi. Tässä muutamia näistä eduista:

 • Moottorin lämpötilan nostaminen: Lohkolämmitin lämmittää moottorin, jolloin se on valmis heti asettuessasi ajoneuvon rattiin. Tämä vähentää kulumista ja parantaa moottorin suorituskykyä kylmässä säässä.
 • Polttoaineen säästö: Kun moottorin lämpötila on korkeampi, moottori tarvitsee vähemmän polttoainetta käynnistyksen yhteydessä. Tämä tarkoittaa säästöä polttoainekustannuksissa pidemmän aikavälin.
 • Sisätilan lämmittäminen: Jotkin lohkolämmittimet sisältävät myös sisätilalämmittimen, joka pitää auton sisätilat mukavan lämpiminä. Tämä lisää matkustusmukavuutta sekä helpottaa ikkunoiden huurtumisen poistamista aamuisin.

Vaikka lohkolämmittimen hankkiminen voi vaatia alkuinvestointia, sen tuomat edut tekevät siitä hyvän valinnan pitkällä tähtäimellä. Harkitse siis lohkolämmittimen hankintaa, ja nauti niin taloudellisista kuin käyttömukavuuteen liittyvistä hyödyistä.

Lohkolämmittimen asennus

Lohkolämmittimen asennus on melko yksinkertainen toimenpide. Noudata seuraavia ohjeita saadaksesi laitteen oikein asennettua.

Aloita valitsemalla sopiva lohkolämmitin automallillesi. Tarkista autonvalmistajan suositukset tai kysy ammattilaiselta, mikä malli sopii juuri sinun autoosi. Lohkolämmittimen tehon tulee olla riittävä, jotta moottorin lämmitys sujuu tehokkaasti.

Kun olet hankkinut sopivan lohkolämmittimen, toimi seuraavasti:

 1. Varmista, että auto on tukevasti pysäköitynä ja moottori täysin jäähtynyt. Tämä minimoi mahdolliset palovamman tai ajo-onnettomuuden riskit.
 2. Etsi auton jäähdytysjärjestelmän tulo- ja poistoletkut. Ne löytyvät yleensä moottorista ja jäähdyttimestä.
 3. Valitse sopiva kohta tuloletkulle lohkolämmittimen liittämistä varten. Liitäntäkohta on yleensä tuloletkun lähellä, mutta automalleissa on eroja.
 4. Irrota tuloletkun kytkimet, jos automallin mukaan on tarpeen, ja asenna lohkolämmitin niiden tilalle. Käytä letkun puristinta löysätäksesi ja kiristääksesi liitoksia.
 5. Varmista, että lohkolämmitin on tukevasti paikallaan ja ettei letkujen tai muiden osien välillä ole ahtaita tai huonosti istuvia liitoksia.
 6. Kun asennus on suoritettu oikeaoppisesti, testaa lohkolämmitintä. Liitä virtajohto maadoitettuun pistorasiaan ja kytke lämmitin päälle. Tarkista moottorin lämpötila muutaman minuutin kuluttua juoksuttaaksesi jäähdytysnestettä lämmittimen läpi.

Lohkolämmittimen käyttö ja huolto

Kun käytät lohkolämmitintä, noudata näitä ohjeita parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Aloita liittämällä maadoitettu jatkojohto lohkolämmitintä ohjaavaan pistorasiaan. Varmista, että jatkojohto on sopivan pituinen ja hyvässä kunnossa. Kytke sitten lohkolämmitin autoosi.

Lämmitysajan asettaminen riippuu auton moottorin koosta ja ulkolämpötilasta. Yleensä 2-4 tuntia ennen auton käynnistämistä on sopiva aika. Halutessasi voit käyttää ajastinta säästääksesi energiaa ja herätäksesi auton lämpiämään valmiiksi.

Muista huoltaa lohkolämmitintä säännöllisesti varmistaaksesi pitkän käyttöiän ja luotettavan toiminnan. Tarkista johto ja liitin vaurioiden tai kulumisen varalta. Vaihda kuluneet tai vaurioituneet osat tarvittaessa. Pidä myös moottorin ympärillä oleva alue puhtaana, jotta lämmitin toimii tehokkaasti.

Seuraa auton valmistajan suosituksia lohkolämmittimen tehopistokeöljyn suhteen. Tämä varmistaa, että lohkolämmitin toimii hyvin yhdessä auton kanssa. Jos et ole varma, millaista öljyä käyttää, ota yhteyttä lähimpään autoliikkeeseen tai -korjaamoon.

Näitä ohjeita noudattamalla voit ylläpitää lohkolämmitintä ja nauttia lämpimästä ja valmiista autosta kylminä talviaamuina.

Yleiset ongelmat ja ratkaisut

Lohkolämmittimen käytössä saatat kohdata joitakin ongelmia. Tässä osiossa käydään läpi yleisiä ongelmia ja niiden ratkaisuja.

Ongelma 1: Lohkolämmitin ei lämpene

Jos huomaat, että lohkolämmitin ei lämpene, tarkista ensin, onko lämmitin kytketty sähköverkkoon. Jos se on kytketty sähköverkkoon, mutta ei silti lämpene, voi vialla olla lämmitin itse tai mahdollisesti sulake. Tarkista sulakkeet ja vaihda tarvittaessa. Jos ongelma ei poistu, ota yhteyttä sähköasentajaan tai autokorjaamoon.

Ongelma 2: Lohkolämmitin kytkeytyy pois päältä

Jos lohkolämmitin kytkeytyy pois päältä kesken lämmityksen, voi syynä olla esimerkiksi termostaatti. Termostaatti voi katkaista virran, jos lämmitin ylikuumentuu tai jäähtyy liikaa. Tässä tapauksessa tarkista termostaatin toiminta ja vaihda se tarvittaessa.

Ongelma 3: Lohkolämmitin ei lämmitä moottoria tarpeeksi

Kun moottori ei lämpene riittävästi lohkolämmittimestä, varmista ensin, että lämmitin on oikean tehoiselle moottorille. Jos teho on oikea, tarkista että lämmitysaika on riittävän pitkä. Tyypillisesti suositellaan 2–4 tunnin lämmitysaikaa. Jos ongelma jatkuu, tarkista lohkolämmittimen ja moottorin ohjeiden mukainen asennus.

Muista, että lohkolämmittimen tehokas ja ongelmaton käyttö edellyttää säännöllistä huoltoa ja tarkastuksia. Tarkista laitteen kunto ja toiminta vähintään kerran vuodessa, jotta se pysyy hyvässä kunnossa ja toimii turvallisesti.

Lohkolämmittimen valinta

Lohkolämmittimen valinta on tärkeä päätös, joka vaikuttaa autosi energiatehokkuuteen ja lämmitysmukavuuteen talvella. Tässä osiossa kerromme, mitä sinun tulisi ottaa huomioon valitessasi lohkolämmitintä.

Ennen kuin ryhdyt etsimään itsellesi sopivaa lämmitintä, arvioi autosi tarpeet ja mieti, kuinka usein ja missä olosuhteissa käytät autoasi. Esimerkiksi, jos ajat paljon lyhyitä matkoja äärimmäisen kylmissä olosuhteissa, voit saada eniten hyötyä tehokkaasta lämmittimestä, joka lämmittää moottorin nopeasti.

Hinta ja laatu kulkevat usein käsi kädessä lohkolämmittimien kohdalla, joten on hyvä ottaa huomioon, että halvempi vaihtoehto saattaa tarkoittaa heikompaa laatua tai lyhyempää käyttöikää. Tämän vuoksi kannattaa vertailla eri merkkejä ja malleja sekä lukea käyttäjien arvioita löytääksesi parhaan vastineen rahallesi.

Lohkolämmittimien energiatehokkuus vaihtelee suuresti, ja se vaikuttaa sekä ympäristöystävällisyyteen että polttoainekustannuksiin. Valitse lohkolämmitin, joka tarjoaa riittävän tehon lämmittää autoasi tarpeeksi nopeasti, mutta älä ylimitoita valintaasi.

Älä unohda miettiä lohkolämmittimen asennusta. Onko autossasi valmis paikka ja liitäntä lohkolämmittimelle, vai pitääkö esimerkiksi moottoritilan osia purkaa asennuksen yhteydessä? Asiantunteva asentaja osaa opastaa sinua valitsemaan järjestelmän, joka sopii parhaiten juuri sinun autoosi, ja asentaa sen oikein.

Lopulta, huomioi myös lohkolämmittimen käyttö ja huolto. Onko lämmitin helppokäyttöinen ja esimerkiksi ajastettavissa, tai vaatiiko se paljon huomiota käyttäjältään? Pidä huolta, että huollatat ja tarkastatat lämmittimen säännöllisesti, jotta se toimii tehokkaasti ja turvallisesti koko käyttöikänsä ajan.

Johtopäätöksiä

Lohkolämmitin on erinomainen lisävaruste autollesi, erityisesti kylminä talvikuukausina. Se auttaa moottoria lämpenemään nopeammin, mikä vähentää kulumista ja mahdollistaa paremman käynnistyksen kylmässä säässä. Lisäksi se edistää energiatehokkuutta ja alentaa polttoainekustannuksia.

Kun valitset lohkolämmittimen, ota huomioon seuraavat seikat:

 • Mallin yhteensopivuus: Varmista, että valitsemasi lohkolämmitin on yhteensopiva autosi kanssa. Tarkista auton käyttöohjekirjasta tai kysy ammattilaiselta.
 • Asennus: Lohkolämmittimen asentaminen kannattaa jättää ammattilaiselle. Työ vaatii tarkkuutta, ja virheellinen asennus voi aiheuttaa vahinkoja autolle.
 • Teho: Valitse lohkolämmitin, jonka teho vastaa autosi tarpeita. Liian matalalla teholla lämmitys ei ole riittävää, kun taas liian suuri teho voi olla turhaa energiahukkaa.

Lohkolämmittimen käyttöä varten tarvitset myös asianmukaisen jatkojohdon ja ajastimen. Jatkojohto tulee olla kestävä ja hyvälaatuinen, jotta se kestää ulkokäyttöä ja kylmyyttä. Ajastin auttaa sinua ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa helposti ja vaivattomasti.

Muista myös huolehtia lohkolämmittimen huollosta ja tarkistaa sen kunto säännöllisesti. Lohkolämmittimen osat saattavat kulua ajan myötä, ja ne on hyvä tarkastaa ennen pakkasten alkamista.

Toivottavasti tämä tieto auttaa sinua ymmärtämään lohkolämmitinten hyötyjä ja valitsemaan sopivimman vaihtoehdon omaan autoosi. Näin voit nauttia helpommasta ja mukavammasta ajokokemuksesta talvella.