Aurauskulmien säätö hinta - Auraus kulmien säätö kannattaa kilpailuttaa!

Kilpailuta aurauskulmien säätö usean autohuollon kesken. Valitse tarjouksista paras aurauskulmien säätö hinta.

aurauskulmien säätö

Auraukskulmien säätö: Helppo opas optimaaliseen tulokseen

Auraskulmien säätö on tärkeä osa autojen ja muiden ajoneuvojen huoltoa ja ylläpitoa. Se vaikuttaa merkittävästi ajoneuvon ohjattavuuteen, polttoaineenkulutukseen sekä renkaiden kulumiseen. Tässä artikkelissa kerromme, mitä auraskulmien säätö tarkoittaa ja miksi se on niin olennainen osa ajoneuvon ylimääräistä huoltoa.

Auraskulmien säätö tarkoittaa ajoneuvon pyörien asennon säätämistä siten, että ne ovat mahdollisimman optimaalisessa tasapainossa sekä keskenään että suhteessa tiehen. Tavoitteena on saada ajoneuvo kulkemaan suoraan ja tukevasti, mikä edistää turvallista ja miellyttävää ajokokemusta. Säätö tehdään tyypillisesti huolloissa, onnettomuuden jälkeen tai ajoneuvon osien kulumisen myötä.

On olemassa monia syitä, miksi auraskulmien säätö on niin tärkeää. Ensinnäkin, se vaikuttaa ajoneuvon ohjattavuuteen ja suorituskykyyn. Hyvin säädetty auraskulma auttaa pitämään auton vakaana ja suuntavakaana, mikä helpottaa ohjausta ja tekee ajamisesta mukavampaa. Toiseksi, auraskulma vaikuttaa renkaiden kulumiseen: kun auraskulmat on säädetty oikein, renkaiden kuluminen tapahtuu tasaisesti, ja näin ollen renkaiden käyttöikä pidentyy. Lopuksi, oikein säädetty auraskulma voi myös parantaa polttoaineenkulutusta, koska se vähentää renkaiden aiheuttamaa kitkaa ja vastusta.

Mitä aurauskulmien säätö tarkoittaa?

Aurauskulmien säätö on auton pyörien kallistuskulman säätäminen vaakatasossa. Tämä kulma vaikuttaa siihen, miten auto käyttäytyy eri tilanteissa. Aurauskulma määrittää, kuinka paljon pyörät kääntyvät navasta. Oikea säätö varmistaa, että autosi ajettavuus ja renkaiden kuluminen pysyvät optimaalisina.

Miten aurauskulmien säätö vaikuttaa autoiluun

Aurauskulmien säädöllä on merkittävä vaikutus auton käyttäytymiseen ja suorituskykyyn:

 • Renkaiden kuluminen: Oikea aurauskulma ehkäisee renkaiden epätasaista kuluminen, mikä lisää renkaiden käyttöikää. Virheellinen kulma saattaa aiheuttaa renkaiden nopeampaa kulumista toiselta puolelta.
 • Ajettavuus: Hyvin säädetty aurauskulma takaa pienen vierintävastuksen, mikä puolestaan parantaa auton polttoainetehokkuutta.
 • Ohjaustuntuma: Oikein säädetty aurauskulmien kulma parantaa ohjaustuntumaa ja auton vakautta erityisesti kaarteissa ja suurissa nopeuksissa.

Aurauskulmien säätö on tärkeää huoltaa säännöllisesti. Huollon yhteydessä asiantuntijat tarkistavat ja säätävät tarvittaessa auton aurauskulmat optimaaliseen asentoon. Näin voit nauttia miellyttävämmästä ja turvallisemmasta autoilusta.

Aurauskulmien säätöprosessi

Aurauskulmien säätö on tärkeä osa auton huoltoa ja se auttaa varmistamaan, että autosi renkaat kuluvat tasaisesti. Tässä osiossa tarkastelemme aurauskulmien säätöprosessin kahta vaihetta: valmisteluvaihe ja säätövaihe.

Valmisteluvaihe

Ennen kuin aloitat säätöprosessin, lue autosi käyttöohjekirjasta aurauskulmien säätöä koskevat ohjeet. Tämä auttaa sinua ymmärtämään autosi erityisvaatimuksia ja varmistamaan, että säätö on tehty oikein. Valmisteluvaiheessa kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat:

 1. Tarkista renkaiden paine ja varmista, että ne ovat tasaisesti täytetty.
 2. Tarkista, ettei autosta puutu mitään osia tai ole vahinkoa, joka vaikuttaisi alla olevien osien toimintaan.

Säätövaihe

Säätövaiheessa teet itse aurauskulmien muutokset. Jos et ole varma kyvystäsi tehdä säätöjä, harkitse ammattilaisen käyttämistä. Tässä muutamia ohjeita, joiden avulla voit säätää aurauskulmat:

 1. Aseta autosi tasaiselle alustalle ja varmista, että se on kunnolla tuettu.
 2. Käyttämällä erityisiä aurauskulmatyökaluja, kuten tarkkaan säätöviivain, mittaa autosi nykyinen aurauskulma.
 3. Vertaa mitattua arvoa autosi käyttöohjekirjassa olevaan suositukseen ja säädä tarvittaessa aurauskulmaa ohjeiden mukaan. Tämä voi edellyttää ohjausyksikön tai renkaan asennon muuttamista.
 4. Muista tehdä säädöt molempiin etuakseleihin samanaikaisesti, jotta ajettavuus pysyy tasaisena ja renkaiden kulumisaste pysyy optimaalisena.

Noudattamalla edellä mainittuja ohjeita, voit varmistaa, että aurauskulmien säätö tehdään oikein, mikä auttaa säilyttämään autosi hyvässä kunnossa ja lisäämään renkaiden käyttöikää.

Aurauskulmien säätöön vaikuttavat tekijät

Aurauskulmien säätö on tärkeä osa auton huoltoa, ja siihen vaikuttavat useat tekijät. Tässä osiossa käsittelemme kolme tärkeintä tekijää: kulumisaste, ajotottumukset ja tiekunto.

Kulumisaste

Kulumisaste vaikuttaa aurauskulmien säätöön suoraan. Auton renkaiden kulumisaste vaihtelee ajokilometrien ja iän mukaan. Mitä enemmän autoa on käytetty, sitä enemmän renkaat ovat kuluneet ja sitä tärkeämpää on säätää aurauskulmat oikein. Kulumisasteen tunnistamiseksi tarkista renkaat säännöllisesti ja seuraa seuraavia merkkejä:

 • Tasainen kulumispinta: Tasainen kulumispinta tarkoittaa, että aurauskulmat ovat oikein ja renkaat kuluvat tasaisesti.
 • Epätasainen kulumispinta: Jos renkaiden kuluminen on epätasaista, se voi viitata virheellisiin aurauskulmiin.

Ajotottumukset

Ajotottumuksilla on merkittävä vaikutus aurauskulmien säätöön. Eri ajotyyleille ja olosuhteille on ominaista erilainen tyyppi ja määrä kulutusta, joka voi vaatia säätämään aurauskulmia. Huomioon otettavia ajotottumuksia ovat:

 • Nopeus: Suuret nopeudet lisäävät renkaiden kulumista ja voivat aiheuttaa tarpeen säätää aurauskulmia tiheämmin.
 • Maasto: Ajoneuvoa, jota käytetään usein maastossa tai huonokuntoisilla teillä, on säädettävä useammin kuin sellaista, joka kulkee hyvillä teillä.

Tiekunto

Tien kunto vaikuttaa myös aurauskulmien säätötarpeeseen. Hyväkuntoisilla teillä ajaminen aiheuttaa vähemmän kulutusta, kun taas huonoilla teillä tai maastossa ajaminen voi aiheuttaa suurempaa kulutusta. Tienkuntoon liittyviä tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa säätöön, ovat:

 • Epätasaisuudet: Epätasaiset tiet aiheuttavat enemmän rasitusta renkaille, jolloin aurauskulmien säätö voi olla tarpeen.
 • Korkeat pistorasiat: Jos ajat usein huonokuntoisilla teillä, joissa on korkeita pistorasioita, renkaat voivat kulua nopeammin, mikä voi vaatia aurauskulmien säätämistä.

Muista seurata autosi kulutusta ja huomioida nämä kolme tekijää säännöllisesti. Lisäksi on suositeltavaa käydä ammattilaisen luona aurauskulmien tarkastamista ja säätämistä varten.

Aurauskulmien säätövälineet

Perinteiset työkalut

Aurauskulmien säätäminen edellyttää oikeanlaisten työkalujen käyttöä. Perinteiset työkalut, kuten mittanauha ja vesivaaka, ovat olleet käytössä jo pitkään ja niitä käytetään edelleen monilla korjaamoilla. Ne ovat yksinkertaisia ja edullisia välineitä, joilla voit säätää aurauskulmia kotona tai työpaikalla.

Toinen perinteinen työkalu on kulmapyörä, jonka avulla voit mitata renkaiden kulmaa suhteessa ajoneuvon runkoon. Kulmapyörää käyttämällä pystyt täsmällisesti säätämään aurauskulmat ja varmistamaan, että ajoneuvosi on optimaalisessa kunnossa.

Digitaaliset työkalut

Digitaaliset työkalut ovat moderneja vaihtoehtoja perinteisille menetelmille. Näihin työkaluihin kuuluu erilaisia sähköisiä laitteita, kuten laserilla toimivia aurauskulman mittareita ja digitaalisia kulma-antureita. Ne tarjoavat tarkempia mittaustuloksia ja tekevät säätöprosessista nopeamman ja helpomman.

Yksi suosittu digitaalinen työkalu on 3D-aurausjärjestelmä, joka käyttää kolmea kameraa ja tietokoneohjelmistoa mittaamaan ja säätämään aurauskulmia tarkasti. Tämän järjestelmän etuna on sen erinomainen tarkkuus ja mahdollisuus tallentaa mittaustuloksia tulevaisuuden tarpeisiin.

Muista aina valita oikeat aurauskulmien säätövälineet tarpeidesi mukaan. Perinteiset työkalut ovat edullisia ja helppokäyttöisiä, mutta digitaaliset työkalut tarjoavat lisää tarkkuutta ja nopeutta. Valitsemalla oikeat työkalut voit parantaa ajoneuvosi suorituskykyä ja turvallisuutta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aurauskulmien säädöstä

Aurauskulmien säätö on olennainen osa auton huoltoa ja ymmärrystä. Tässä osiossa käsitellään joitakin yleisiä kysymyksiä aiheesta.

Mikä on aurauskulma?
Aurauskulma tarkoittaa auton etu- tai taka-akselilla olevien pyörien kallistuskulmaa pystysuoraan akseliin nähden. Sen säätäminen vaikuttaa ajoneuvon ohjattavuuteen, käsittelyyn ja renkaiden kulumiseen.

Milloin aurauskulmia tulisi säätää? Aurauskulmat tulisi tarkistaa ja säätää säännöllisesti, yleensä osana auton määräaikaishuoltoa tai kuluneiden iskunvaimentimien, jousituksen tai ohjauslaitteiden vaihtoa. Lisäksi, jos autolla on ajavaessa epävakaa käytös tai renkaat kuluvat epätasaisesti, voi olla tarpeen tarkistaa ja säätää aurauskulmat.

Seuraavassa on muutamia tilanteita, jotka voivat viitata siihen, että aurauskulmien säätö on tarpeen:

 • Epätavallinen tai epätasainen renkaiden kulumispat
 • Ohjaus tuntuu löysältä tai epävakaalta
 • Autolla ajaessa tunnet epätavallista värinää

Mitä vaikutuksia aurauskulmien virheellisestä säädöstä voi olla? Virheellisesti säädetty aurauskulma voi johtaa epätyydyttävään ajoneuvon käsiteltävyyteen sekä lisääntyneeseen renkaiden kulumiseen. Tämä tarkoittaa lisääntyneitä ylläpitokustannuksia ja mahdollisesti huonompaa ajo-ominaisuuksia.

Miten aurauskulmien säätö tehdään? Aurauskulmien säätö suoritetaan yleensä autokorjaamolla, jossa asiantuntijat käyttävät erikoistyökaluja ja laitteita, kuten pyöränsuuntauslaitteita. Säätäminen sisältää pulttien, holkkien tai muiden ohjauslaitteiden yhteydessä olevien osien asentojen muuttamista. Näin vaikutetaan pyörän kallistuskulmaan akselia kohtaan, ja siten myös aurauskulman arvoihin.

Tärkeää on, että ammattilainen tekee tämän työn huolellisesti, jotta ajoneuvon ohjattavuus ja käsiteltävyys ovat optimoituja sekä renkaiden kulumisaste on oikea.

Johtopäätökset aurauskulmien säädöstä

Aurauskulmien säätö on tärkeä osa auton huoltoa. Se vaikuttaa ajoneuvosi ajettavuuteen, kulutusosien kestävyyteen ja polttoaineenkulutukseen. Tässä osiossa käsitellään johtopäätöksiä aurauskulmien säädöstä.

Ensinnäkin, on tärkeää ymmärtää, että aurauskulmien säätö on ammattilaisen suorittama toimenpide. Vaikka saatat olla kokenut autonkorjaaja, väärin suoritetut säädöt voivat johtaa kalliisiin korjauksiin tai jopa vaarallisiin tilanteisiin. On siis suositeltavaa ottaa yhteyttä lähimpään ammattilaiseen sen suorittamiseksi.

Toiseksi, aurauskulmien säädön tulisi tapahtua säännöllisesti. Tarkista autosi huolto-ohjelmasta tai kysy ammattilaiselta, kuinka usein säätö on tehtävä. Säännöllinen aurauskulmien tarkistus auttaa välttämään ennenaikaisia kulumisongelmia ja tarjoaa paremman ajokokemuksen.