Tuulilasin korjaus hinta - Kilpailuta tuulilasin korjaus usean erikoisliikkeen kesken!

Tuulilasin korjaus kannattaa kilpailuttaa. Saat useita tarjouksia erikoisliikkeiltä, joista edullisin tuulilasin korjaus hinta on helppo valita.

tuulilasin korjaus

Tuulilasin korjaus: Nopea ja tehokas ratkaisu

Tuulilasin korjaus on tärkeä osa autohuoltoa, johon jokaisen autoilijan tulisi kiinnittää huomiota. Vaurioitunut tuulilasi voi vaikuttaa ajoneuvon turvallisuuteen ja tämän vuoksi on ensiarvoisen tärkeää huolehtia tuulilasin kunnosta. Korjaamalla tuulilasin mahdolliset vauriot ajoissa, voit säästää sekä rahaa että omankin sekä muiden tienkäyttäjien turvallisuutta.

Tuulilasin korjaus on usein suositeltavaa teettää ammattilaisella, sillä korjaustyön laatu vaikuttaa oleellisesti auton turvallisuuteen. Ammattilainen osaa arvioida, milloin tuulilasi voidaan korjata ja milloin se on parempi vaihtaa kokonaan uuteen.

Kiveniskemä ja sen korjaus

Kun ajoneuvosi kohtaa kiveniskemän, on tärkeää toimia nopeasti sen korjaamiseksi. Kiveniskemän korjaus on olennainen osa tuulilasin ylläpitoa, ja se auttaa välttämään tuulilasin täydellisen vaihtamisen tarpeen.

Kiveniskemän korjaus

Kiveniskemän korjausprosessi sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Puhdista tuulilasi ja kiveniskemän alue huolellisesti.
 2. Käytä korjaussarjaa, joka sisältää erityisen hartsin, joka tunkeutuu kiveniskemän sisälle ja täyttää sen.
 3. Anna hartsin kuivua määrätyn ajan ja poista ylimääräinen aine tuulilasista.
 4. Viimeistele korjaus tasoittamalla alue ja lisäämällä suojakalvo.

Kiveniskemän korjaus kannattaa tehdä mahdollisimman pian sen havaitsemisen jälkeen, jotta vältetään isompien halkeamien muodostumista tuulilasiin. Jos korjaus ei ole mahdollista, saattaa olla tarpeellista vaihtaa koko tuulilasi.

Tuulilasin halkeamat

Tuulilasin halkeamat voivat aiheuttaa ongelmia liikenteessä. Ne voivat heikentää näkyvyyttä ja lasin rakenteen eheyttä. Tässä osiossa käsitellään tuulilasin halkeamien korjausta ja siihen liittyviä asioita.

Halkeamien korjaus tuulilasista

Halkeamien korjaus kannattaa tehdä mahdollisimman pian, jotta ne eivät pääse leviämään ja aiheuta enemmän vahinkoa. Korjaus on helppo ja nopea toimenpide, joka ei vie paljon aikaa.

Ensimmäiseksi puhdista halkeama huolellisesti, jotta korjausaine tarttuu paremmin. Levitä sitten korjausaine ohjeiden mukaisesti ja anna sen kuivua. Korjauksen jälkeen käsittele lasi tarvittaessa vielä suojaavalla aineella estääksesi uusia vaurioita.

Yleensä tuulilasin korjaus onnistuu helposti itse, mutta jos olet epävarma oman osaamisesi suhteen, on suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Heidän avulla saat varmasti korkealaatuisen ja kestävän lopputuloksen.

Huomaa, että kaikki halkeamat eivät välttämättä ole korjattavissa, joten joskus tuulilasin vaihto saattaa olla ainoa vaihtoehto.

Erityyppiset vauriot

Tuulilasin naarmujen korjaus

Tuulilasin naarmut ovat yleisiä vaurioita, jotka voivat johtua monista syistä, kuten pienistä kivi-iskuista tai harjapyyhkijöistä. On tärkeää, että korjaat naarmut ajoissa, jotta ne eivät laajene ja vaikuta näkyvyyteesi ajaessasi.

Naarmujen korjaamiseksi voit:

 1. Puhdista tuulilasi huolellisesti ennen korjaustoimenpiteitä.
 2. Käytä erityistä lasinaarmuun tarkoitettua tahnaa tai nestettä.
 3. Levitä tuotetta ohjeiden mukaisesti ja anna sen vaikuttaa.
 4. Pyyhi ylimääräinen aine pois ja tarkista, että naarmut ovat hävinneet.

Mikäli naarmut ovat syviä, on suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen.

Tuulilasin säröjen korjaus

Tuulilasin säröt ovat vakavampia vaurioita, jotka vaativat nopeaa toimintaa. Säröt heikentävät lasin rakennetta ja voivat helposti kasvaa suuremmiksi. Tässä muutamia vinkkejä säröjen korjaamiseen:

 1. Älä odota liian kauan. Mitä nopeammin toimit, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on korjata särö.
 2. Käytä väliaikaisena ratkaisuna säröjen korjaussarjaa, johon kuuluu erityinen liima ja syringe.
 3. Noudata korjaussarjan mukana tulevia ohjeita: puhdista alue, levitä liima ja poista ylimääräinen aine.
 4. Anna korjatun alueen kuivua ennen kuin käytät autoasi.

Kuitenkin, mikäli särö on suuri tai sijaitsee näkökentässäsi, on parasta ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka voi arvioida, onko korjaus mahdollista vai onko koko tuulilasi vaihdettava.

Tuulilasin korjausmenetelmät

Tuulilasin korjaus hartsilla

Hartsilla korjaus on yksi suosituimmista tuulilasin korjausmenetelmistä. Tässä menetelmässä, hartsia levitetään vaurioituneelle alueelle täyttämään halkeamat ja pienet iskun aiheuttamat vauriot. Hartsi pitää vauriokohdan kasvamasta ja auttaa palauttamaan tuulilasin alkuperäisen lujuuden.

Sinun tulee aloittaa puhdistamalla vaurioitunut alue huolellisesti, jotta hiekka ja lika eivät häiritse korjausprosessia. Seuraavaksi hartsia levitetään varovasti vaurioituneelle alueelle. On tärkeää, että käytät sopivaa määrää hartsia, jotta korjaus onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Hartsi on monipuolinen väline, mutta sinun on varmistettava sen sopivuus korjattavan tuulilasin laadulle ja materiaalille, jotta saat parhaan lopputuloksen ja kestävän korjauksen.

UV-Valon käyttö tuulilasin korjauksessa

UV-valo on olennainen osa hartsilla korjauksen prosessia. Se nopeuttaa hartsiin tarttumista ja kuivumista, mikä tekee korjauksesta kestävämmän ja tehokkaamman. Prosessi alkaa levittämällä hartsia vaurioituneelle alueelle, kuten edellä käsiteltiin.

Kun hartsia on levitetty riittävästi, UV-valoa käsitellään käyttämällä valaisinta tai UV-lamppua. Valon aallonpituus ja voimakkuus määrittävät kuinka nopeasti hartsi kovettuu. Yleensä tähän prosessiin menee noin 5-10 minuuttia, mutta aika voi vaihdella käytetyn UV-valon ja hartsin mukaan.

UV-valolla on myös muita etuja korjausprosessissa. Esimerkiksi se tekee kirkkaista hartsista kestävämpiä ja iskunkestävämpiä, mikä on erityisen tärkeää tuulilasin korjaustöissä.

Korjausmenetelmiä valittaessa on tärkeää ottaa huomioon monia tekijöitä, kuten ajoneuvon ominaispiirteet, vaurion laajuus ja käytettävissä olevat resurssit. Hartsilla korjaus yhdessä UV-valon käytön kanssa tarjoaa tehokkaan ja kestävän ratkaisun useimpiin tuulilasin korjaustarpeisiin.

Tuulilasin vaihto

Tuulilasin vaihto on tarpeen, kun vaurio on liian suuri korjattavaksi tai tuulilasi on kokonaan rikki. Tässä prosessissa vanha tuulilasi poistetaan ja korvataan uudella. Tässä muutamia syitä tuulilasin vaihtamiseen:

 • Suuri halkeama, joka kulkee tuulilasin läpi
 • Silpoutunut tai sirpaloitunut lasi
 • Vaurio äärimmäisen kylmässä tai kuumassa ilmastossa

Tärkeää on valita luotettava toimija tuulilasin vaihtoon. Vaihdon aikana asiantuntijat noudattavat tiukkoja ohjeita ja käyttävät laadukkaita materiaaleja, jotta saavutetaan paras mahdollinen lopputulos ja turvallisuus. Harkitse autosi mallille suositellun tuulilasin käyttämistä.

Tuulilasin vaihto vaatii tietyn aikaa, yleensä 1-2 tuntia. Varmista, että autollesi on varattu riittävästi aikaa, ja varaa aika etukäteen. Huomioi myös, että vaihdon jälkeen on suositeltavaa odottaa noin tunti ennen kuin ajat autolla, jotta liima ehtisi kuivua ja kiinnittyä kunnolla.

Yleiset vaiheet tuulilasin vaihtamiseksi ovat seuraavat:

 1. Valmistelu: Autoon kiinnitetään suojat ja sisustus suojataan.
 2. Vanhan tuulilasin irrottaminen: Asiantuntijat irrottavat vanhan lasin varovasti välttäen vahinkoja autolle.
 3. Uuden lasin asennus: Uusi tuulilasi asetetaan paikoilleen ja kiinnitetään liimalla.
 4. Lopuksi tehdään tarkastus, varmistetaan tiiviys ja tarkistetaan, ettei vikoja ole jäänyt.

Muista huoltaa ja korjata tuulilasi tarvittaessa, sillä hyvässä kunnossa oleva lasi lisää turvallisuutta liikenteessä ja voi helpottaa ajamista.

Tuulilasin korjauksen kustannukset

Tuulilasin korjauksen hinta voi vaihdella monien tekijöiden mukaan. On tärkeää ottaa huomioon eri vaihtoehdot, jotta löydät parhaan ratkaisun omalle autollesi. Tässä osiossa keskitymme tuulilasin korjauksen kustannuksiin.

Hinnan määrittely

Korjauksen hinta riippuu useista tekijöistä, kuten vaurion laajuudesta, korjausmenetelmästä ja siitä, millaisia palveluita korjaamo tarjoaa. Seuraavassa on joitakin tärkeitä seikkoja, jotka voivat vaikuttaa korjauksen hintaan:

 • Vaurion laajuus: Yleensä mitä suurempi vaurio, sitä suuremmat korjauskustannukset. Pienet säröt ovat usein edullisempia korjata kuin suuret murtumat.
 • Korjausmenetelmä: Eri korjaamoilla voi olla erilaisia korjausmenetelmiä, jotka vaikuttavat hintaan. Esimerkiksi lasin paikkaaminen voi olla edullisempaa kuin koko tuulilasin vaihto.
 • Palvelut: Jotkut korjaamot saattavat sisällyttää lisäpalveluita hintaan, kuten auton kuljetuspalvelun tai pesun.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tuulilasin korjauksen hinta riippuu monista tekijöistä. Muista vertailla eri korjaamojen tarjouksia ja ottaa huomioon omat vaatimuksesi ja odotuksesi. Näin voit löytää parhaan ratkaisun juuri sinun autosi korjaukseen.

Yleiset korjausvinkit

Teipin käyttö

Teippaus on yksi yksinkertaisimmista ja nopeimmista tuulilasin korjausmenetelmistä. Sen avulla voit ehkäistä pienen särön leviämistä laajemmalle alueelle. Tässä on muutama vinkki teipin käyttöön:

 • Valitse laadukas teippi, kuten ilmastointiteippi tai pakkausteippi, joka kestää sään vaikutuksia.
 • Puhdista tuulilasi huolellisesti ennen teipin asettamista, jotta se kiinnittyy paremmin.
 • Aseta teippi suoraan särön päälle ja paina se kiinni kunnolla, yrittäen olla korostamatta säröä.

Pienen särön korjaus

Pienen särön korjaaminen voi olla yksinkertainen ja edullinen toimenpide, joka kannattaa tehdä heti havaitessasi vaurion. Tässä on muutama vinkki siitä, miten voit korjata sen itse:

 1. Hanki tuulilasin korjaussarja: Ne ovat usein kohtuuhintaisia ja löydät niitä autotarvikeliikkeistä tai verkosta.
 2. Puhdista särö: Käytä puhdistussuihketta tai alkoholia puhdistamaan alue lika- ja rasvajäämistä.
 3. Valmista korjausaine: Noudata tarkasti paketin ohjeita ja täytä injektori tai ruisku korjausaineella.
 4. Levitä korjausaine: Aseta injektori tai ruisku särön päälle ja paina korjausainetta tasaisesti.
 5. Anna korjausaineen kovettua: Anna tuotteen kuivua tietyn ajan, joka on ilmoitettu valmistajan ohjeissa. Älä koske alueeseen ennen kuin se on täysin kuivunut.

Muista, että kivet voivat aiheuttaa säröjä tuulilasiin. Jos et korjaa pientä säröä ajoissa, se voi laajentua ja tulla huomattavasti vaikeammaksi ja kalliimmaksi korjata.