Tuulilasin vaihto hinta - Tuulilasin vaihtaminen kannattaa kilpailuttaa!

Tuulilasin vaihto kannattaa kilpailuttaa. Kilpailuta tuulilasin vaihtaminen usean erikoisliikkeen kesken. Tarjouksista on helppo valita halvin tuulilasin vaihdon hinta.

tuulilasin vaihto

Tuulilasin vaihto: Nopea ja asiantunteva opas

Tuulilasin vaihto on tärkeä osa auton huoltoa ja ylläpitoa. Se varmistaa turvallisen näkyvyyden ajon aikana ja suojaa matkustajia tiellä olevilta vaaroilta, kuten sateelta, lumelta ja roskilta. On olemassa useita syitä, miksi saatat joutua vaihtamaan tuulilasin, kuten halkeamien, naarmujen tai muiden vaurioiden vuoksi.

Vaihtaessasi tuulilasia on tärkeää valita oikea lasityyppi ja asennusmenetelmä. Markkinoilla on monia erilaisia tuulilaseja, joista valita, mukaan lukien alkuperäisiä varusteita (OEM) ja kolmansien osapuolten valmistamia vaihtoehtoja. OEM-lasit ovat yleensä kalliimpia, mutta ne on suunniteltu sopimaan täydellisesti autosi kehykseen, joten niiden asennus on helpompaa ja ne kestävät paremmin ajan myötä. Kolmannen osapuolen lasit ovat usein edullisempia, mutta ne voivat vaatia lisäasennusta ja niiden kestävyys voi vaihdella.

Oikean asennusmenetelmän valinta on myös ratkaisevan tärkeää tuulilasin vaihdon onnistumiselle. Asiantunteva ja kokenut ammattilainen tulisi aina palkata suorittamaan työ, koska tuulilasi on tärkeä osa autosi rakennetta ja turvallisuusominaisuuksia. He voivat auttaa sinua löytämään parhaan ratkaisun juuri sinun autollesi ja varmistaa, että vaihto tapahtuu asianmukaisesti ja turvallisesti.

Tuulilasinvaihto kannattaa jättää ammattilaiselle

Tuulilasin vaihto on prosessi, jossa autosi vanha tai vaurioitunut tuulilasi korvataan uudella lasilla. Tämä voi olla tarpeen, jos lasi on liian vaurioitunut korjattavaksi tai jos se on menettänyt lujuutensa ja kirkkautensa.

Tuulilasin vaihto vs. korjaus

On tärkeää ymmärtää ero tuulilasin vaihdon ja korjauksen välillä. Tuulilasin korjaus tarkoittaa pienten vaurioiden, kuten sirujen ja halkeamien, korjaamista ilman, että koko lasi tarvitsee vaihtaa. Tämä on usein edullisempi ja nopeampi vaihtoehto verrattuna lasin vaihtoon.

Tuulilasin vaihto puolestaan tarkoittaa koko lasin irrottamista ja uuden asentamista tilalle. Tämä voi olla tarpeen, jos vauriot ovat liian suuria, syviä tai laajoja korjattavaksi, tai jos lasi on särmäinen ja vaarallinen ajotilanteessa.

Tuulilasin vaihdon työvaiheet

Tuulilasin vaihtotyöt sisältävät usein seuraavia vaiheita:

 1. Vanhan lasin irrottaminen
 2. Uuden lasin asennus
 3. Tiivistysaineen levitys
 4. Lasin kuivuminen

On tärkeää valita ammattitaitoinen ja kokenut henkilö tai yritys suorittamaan tuulilasin vaihto, jotta työ tehdään oikein ja turvallisesti. Lisäksi huolellinen asennus varmistaa, että uusi lasi istuu paikallaan tiiviisti ja kestää ajossa.

Tuulilasin vaihdon hinta vaihtelee auton merkin, mallin ja työstä vaadittavan ajan mukaan. Lasivakuutus saattaa kattaa osan tai koko tuulilasin vaihdon hinnasta. Tarkista vakuutusehtosi selvittääksesi, mitä korvataan.

Muista, että tuulilasin vaihdon avulla voit parantaa autosi turvallisuutta ja näkyvyyttä liikenteessä.

Tuulilasin vaihdon hinta

Tuulilasin vaihdon kustannukset voivat vaihdella monista syistä, kuten auton merkistä, mallista ja vakuutuksesta. Tässä osiossa käsitellään pääkohdat, jotka vaikuttavat hintaan, ja mitä sinun tulisi ottaa huomioon suunniteltaessa tuulilasin vaihtoa.

Vakuutusyhtiöt ja omavastuu

Vakuutusyhtiöt ja omavastuuosuus vaikuttavat merkittävästi tuulilasin vaihdon kustannuksiin. Lasivakuutus on yleensä sisällytetty kaskovakuutukseen, mutta se voidaan myös lisätä erikseen liikennevakuutukseen. Tarkista vakuutusyhtiösi ehdot ja katso, kuinka paljon omavastuuta sinulla on.

 • Omavastuu on se määrä, jonka joudut maksamaan omasta taskustasi ennen kuin vakuutusyhtiö alkaa kattaa kuluja. Eri vakuutusyhtiöillä voi olla erilainen omavastuuosuus, joka voi vaihdella 0-200 eurosta.
 • Lasivakuutus kattaa usein sekä tuulilasin korjauksen että vaihdon ilman omavastuun maksamista, mutta se saattaa nostaa vakuutusmaksua hieman.

Tuulilasin hinta

Tuulilasin hinta on toinen merkittävä tekijä, joka vaikuttaa vaihtokustannuksiin. Hintaan vaikuttaa muun muassa auton merkki, malli ja valmistusvuosi. Eri autojen lasit voivat vaihdella sadoissa euroissa. Tässä joitain esimerkkejä eri hintaluokista:

 • Edulliset autot: Kuten VW Golf tai Toyota Corolla, voivat olla hintahaarukassa 150-300 euroa.
 • Keskiluokan autot: Esimerkiksi BMW 3-sarja tai Audi A4, voivat maksaa 250-600 euroa.
 • Premium-autot: Kuten Mercedes-Benz S-sarja tai Porsche 911, voivat hinta nousta 600 eurosta ylöspäin.

Muista, että nämä hinnat ovat vain suuntaa antavia ja voivat vaihdella auton ominaisuuksien ja laskutustavan mukaan. On hyvä kysyä useammasta eri liikkeestä tarjoukset, jotta saat parhaan hinnan ja palvelun.

Tuulilasin Vakuutusmahdollisuudet

Tuulilasi on autosi tärkeä osa, joka suojaa sinua ja matkustajia ilmavirralta, sateelta ja roskilta. Sen kunnolla on suuri merkitys näkyvyydelle ja turvallisuudelle. Tässä osiossa käsittelemme erilaisia tapoja tuulilasin vaurioiden vakauttamiseksi, kuten halkeamia, iskemiä ja kiveniskemiä.

Jos tuulilasiisi on tullut halkeama, on tärkeää toimia nopeasti. Pienikin halkeama voi näkyvyys- ja turvallisuusongelmien lisäksi laajeta ajan myötä ja johtaa koko lasin vaihtamiseen. Voit vakauttaa halkeaman käyttämällä erilaisia ammattilaisten tarjoamia korjausmenetelmiä, kuten hartsikorjausta. Tämä menetelmä täyttää ja vahvistaa halkeaman hartsilla, jolloin lasi palautuu lähes alkuperäiseen kuntoonsa.

Toinen yleinen tuulilasin vaurio on iskemä, joka voi tulla esimerkiksi kiven osumasta lasiin. Iskemä voi olla pyöreä tai tähtimäinen vaurio, joka riippuen koostaan voidaan korjata. Pienemmät iskemät voidaan usein korjata samalla hartsikorjausmenetelmällä kuin halkeamat, kun taas suurempien iskemien kohdalla tuulilasin vaihto saattaa olla ainoa vaihtoehto.

Kiveniskemä on yleisin tuulilasin vaurion aiheuttaja. Kiveniskemiä voivat aiheutua esimerkiksi edellä ajavan auton renkaista nousevat kivet. Kiveniskemän korjaaminen on suositeltavaa tehdä mahdollisimman pian, jotta vaurio ei etene halkeamaksi. Kiveniskemän korjaaminen käy useimmiten nopeasti, ja lasin kuntoa voidaan parantaa merkittävästi.

Muista, että tuulilasin vakautusmahdollisuudet riippuvat monista tekijöistä, kuten vaurion koosta ja sijainnista sekä lasin iästä ja kunnosta. Jos epäilet, että lasisi vaatii korjausta tai vaihtoa, ota yhteys ammattilaiseen arvioimaan tilannetta ja antamaan parhaat vaihtoehdot takaisin turvallisen ja kirkkaan näkyvyyden saavuttamiseksi.

Tuulilasi ei ole pelkästää lasia

Lämmitys ja sulatus

Tuulilasin lämmitys- ja sulatusjärjestelmät ovat tärkeitä pitämään näkyvyyden hyvänä erityisesti kylmällä säällä. Lämmityselementit auttavat pitämään lasin lämpimänä, mikä estää jään muodostumisen ja helpottaa tuulilasin sulattamista. Sulatusjärjestelmät puolestaan tuottavat lämmintä ilmaa tuulilasia kohti, jolloin jää ja huurre sulavat nopeasti.

Joissakin autoissa on lisäksi tuulilasiin integroituja johdinlankoja, jotka lämmittävät lasin koko pinta-alaa tasaisesti parantaen näkyvyyttä ja turvallisuutta.

Kamera ja sensorit

Nykyisten autojen tuulilaseissa on monenlaisia kameroita ja sensoreita, jotka tukevat ajoneuvon turvajärjestelmiä. Kamerat voivat esimerkiksi auttaa kuljettajaa pysymään omalla kaistallaan tai havaitsemalla jalankulkijat ja pyöräilijät. Sensorit puolestaan voivat tunnistaa esimerkiksi etäisyydet muihin autoihin tai auton lähestyessä liikennevaloja.

Nämä teknologiat vaikuttavat myös tuulilasin vaihtoon, sillä tuulilasin asennuksen yhteydessä on huomioitava, että kamerat ja sensorit toimivat oikein.

Tuulilasin vaihdon palvelupisteet

Tuulilasin vaihdon yhteydessä on tärkeää valita luotettava ja ammattitaitoinen palvelupiste, joka takaa työn laadun ja turvallisuuden. Eri palvelupisteet tarjoavat erilaisia palveluita ja hintoja, joten on hyvä käyttää hieman aikaa vertailuun.

Paperityöt palvelupisteessä

Kun valitset palvelupisteen tuulilasin vaihtoon, muistathan hoitaa paperityöt asianmukaisesti. Tämä sisältää vahinkoilmoituksen tekemisen vakuutusyhtiölle ja mahdollisten omavastuun selvittämisen. Palvelupiste auttaa sinua näiden asioiden hoitamisessa, jotta prosessi sujuu mahdollisimman vaivattomasti.

Palvelupisteessä sinua voidaan pyytää toimittamaan ajoneuvon rekisteröinti- ja vakuutustiedot sekä henkilöllisyystodistus. Tämän jälkeen he tekevät tarvittavat ilmoitukset vakuutusyhtiöön ja auttavat sinua selvittämään, kattaako vakuutuksesi korjauksen täysimääräisesti vai joudutko maksamaan omavastuun.

On tärkeää huolehtia paperitöistä ajallaan, sillä se varmistaa, että saat parhaan mahdollisen korvauksen vakuutusyhtiöltäsi ja että palvelupiste voi suorittaa tuulilasin vaihdon sujuvasti ja ongelmitta.

Turvallisuus ja laatu

Tuulilasin vaihto on tärkeä osa auton huoltoa. Se varmistaa, että näkyvyys on hyvä ja ajoneuvo pysyy turvallisena liikenteessä. Käyttämällä laadukkaita tuotteita, kuten Pilkington-laseja, voit olla varma siitä, että vaihdettu tuulilasi täyttää vaaditut turvallisuus- ja laatuvaatimukset.

Valittaessa uutta tuulilasia kannattaa ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Lasin laatu: Valitse tunnetun ja luotettavan valmistajan lasi, kuten Pilkington. Heidän lasinsa takaavat parhaan laadun ja kestävyyden.
 • Asennustyön tarkkuus: Varmista, että tuulilasin vaihto tehdään ammattitaitoisen henkilöstön toimesta. He osaavat ottaa huomioon kaikki turvallisuuteen liittyvät näkökohdat ja takaavat mös lasin optimaalisen toiminnan.

Kun tuulilasi on vaihdettu oikein, sinun ei tarvitse huolehtia seuraavista asioista:

 1. Näkyvyydestä: Laadukas tuulilasi tarjoaa erinomaisen näkyvyyden säässä kuin säässä.
 2. Turvallisuudesta: Rikkoutumattomat lasit suojaavat matkustajia sekä ulkoisilta vaaroilta että onnettomuustilanteissa. Pilkington-lasit ovat erityisen kestäviä ja täyttävät kaikki turvallisuusnormit.

Näiden seikkojen lisäksi, tuulilasin kunnosta kannattaa huolehtia myös jatkuvasti. Tarkista säännöllisesti, ettei lasissa ole halkeamia tai muita vaurioita. Huolellinen ylläpito takaa sen, että autosi pysyy turvallisena ja laadukkaana.

Lopuksi

Tuulilasin vaihto on tärkeä toimenpide, joka voi parantaa ajokokemustasi ja turvallisuuttasi. Seuraavassa kappaleessa kerrotaan, miten valita oikea tuulilasi autollesi.

Ennen tuulilasin vaihtoa, tarkista, onko nykyinen tuulilasi vaurioitunut tai halkeillut. Mikäli epäilet, että tuulilasi saattaa olla vaurioitunut, ota yhteyttä ammattilaiseen arvioimaan tilanne. He tarkastavat lasin ja päättävät, tarvitaanko tuulilasin vaihto vai korjaus.

Kun valitset uutta tuulilasia, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

 • Laatu: Valitse laadukasta materiaalia, joka kestää ajan myötä.
 • Hinta: Vertaa hintoja ja valitse vaihtoehto, joka sopii budjettiisi.
 • Asennus: Varmista, että valitsemasi palveluntarjoaja on koulutettu ja osaava tuulilasin vaihtamisessa.

Autosi turvallisuuden ja suorituskyvyn kannalta on tärkeää huolehtia tuulilasista. Tee siis tarvittavat tarkistukset ja vaihda tuulilasi tarpeen mukaan, jotta voit nauttia sujuvasta ja turvallisesta ajokokemuksesta.