Renkaiden vaihto hinta - Kilpailuta renkaiden vaihto!

Renkaiden vaihto kannattaa kilpailuttaa. Valitse tarjouksista paras renkaiden vaihto hinta.

renkaan vaihto

Auton renkaan vaihto: Helppo opas vaihtotyöhön

Auton renkaan vaihto on tärkeä osa ajoneuvon ylläpitoa ja turvallisuutta. Se varmistaa, että autosi on varustettu oikeanlaisilla renkailla eri sää- ja ajo-olosuhteisiin. Suomessa on erityisen tärkeää huomioida kesä- ja talvirenkaiden käyttö, sillä ajokeli vaihtelee huomattavasti eri vuodenaikoina.

Renkaanvaihtoon kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä kiireessä tehdyt virheet voivat johtaa vaaratilanteisiin liikenteessä. Valmistaudu renkaanvaihtoon perehtymällä autosi valmistajan ohjeisiin ja hankkimalla tarvittavat työvälineet, kuten tunkin ja ristipääavaimen.

Kun vaihdat renkaita, tarkista samalla niiden kunto ja urasyvyys, sillä kuluneet tai vaurioituneet renkaat voivat heikentää ajon vakautta ja pitoa. Vaihtamalla renkaat ajoissa ja huolehtimalla niiden kunnosta voit parantaa ajoturvallisuutta ja säästää pitkällä aikavälillä huomattavia summia renkaiden uusimisesta ja vahinkojen korjaamisesta.

Renkaiden vaihto

Ajanvaraus

Kun on aika vaihtaa renkaat, varaa aika etukäteen. Näin varmistat, että auton renkaan vaihto sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Ajanvaraus on helppoa tehdä puhelimitse tai verkossa, ja voit valita itsellesi sopivan ajankohdan renkaanvaihdolle.

Auton Renkaat

Valitse autollesi oikeanlaiset renkaat. Talvirenkaat tulevat vaihtaa ennen talvikautta ja kesärenkaat kesäkauden alkaessa. Kun renkaanvaihto tehdään ajoissa, varmistat parhaan mahdollisen pidon ja turvallisuuden ajoneuvollesi. Muista tarkistaa renkaiden urasyvyys ja kunto säännöllisesti.

Jälkikiristys

Renkaiden vaihdon jälkeen on tärkeää tehdä jälkikiristys. Tämä tarkoittaa, että renkaiden pultit kiristetään uudelleen noin 50-100 kilometrin ajon jälkeen vaihdon jälkeen. Jälkikiristys varmistaa, että pultit pysyvät oikealla kireydellä, ja renkaat eivät irtoa ajon aikana.

Tasapainotus

Renkaiden vaihdon yhteydessä on hyvä tehdä myös tasapainotus. Tasapainotuksella varmistetaan, että renkaat pyörivät tasaisesti ja vähennetään ohjaamoon kohdistuvaa tärinää, mikä tekee ajamisesta mukavampaa. Usein tasapainotus sisältyy renkaanvaihtopalvelun hintaan, mutta on hyvä varmistaa tämä etukäteen.

Onnea renkaiden vaihtoon ja turvallista ajoa!

Renkaiden kunto

Renkaiden kunto on tärkeä tekijä auton renkaan vaihdossa. Tässä osiossa tarkastellaan kahta keskeistä osa-aluetta, jotka sinun tulee ottaa huomioon tarkastaessasi renkaiden kuntoa: urasyvyys ja tarkastus.

Urasyvyys

Renkaiden urasyvyys on oleellinen tekijä niiden kunnossa. Voit tarkastaa urasyvyyden joko erityisellä urasyvyysmitalla tai käyttämällä perinteistä kahden euron kolikkoa.

 • Säännöllinen tarkastus: Tarkasta urasyvyys vähintään neljännesvuosittain.
 • Minimisyvyys: Talvirenkaissa urasyvyyden tulee olla vähintään 3 mm ja kesärenkaissa 1,6 mm.

Table:

Renkaat Minimisyvyys
Talvirenkaat 3 mm
Kesärenkaat 1,6 mm

Tarkastus

Renkaiden kuntotarkastus auttaa sinua tunnistamaan mahdolliset ongelmat ja välttämään ennaltaarvaamattomia olosuhteita.

 • Visuaalinen tarkastus: Tarkasta renkaiden pinta ja sivut vaurioiden, halkeilun, rengaspaineen ja viiltojen varalta.
 • Rullausääni: Kuuntele renkaiden rullausta mahdollisten epätavallisten äänien tai epätasaisen kulumisen varalta.
 • Tunne: Käsittele rengasta kädellä tunnistaaksesi mahdollisen epätasaisen kulumisen tai pintavaurion.

Muistathan, että renkaiden kunnon ylläpitäminen on olennainen osa turvallista ajoa. Tarkasta siis säännöllisesti renkaiden urasyvyys ja tee perusteellinen renkaiden kuntotarkastus.

Renkaiden tyyppi

Kesärenkaat

Kesärenkaat ovat suunniteltu käytettäväksi lämpimissä olosuhteissa. Niiden kumiseos on pehmeämpi, mikä tarjoaa paremman pidon kuivilla ja märillä teillä. Kesärenkaiden urat on optimoitu veden poistoon, jotta vesiliirron riski vähenee. Tarkista aina kesärenkaiden urasyvyys ja niiden pyörimissuunta ennen asennusta.

Talvirenkaat

Talvirenkaissa on kaksi päätyyppiä: nastarenkaat ja kitkarenkaat. Nämä renkaat on valmistettu kovemmasta kumiseoksesta, joka säilyttää joustavuutensa kylmissä olosuhteissa. Talvirenkaiden urat ja kuvioinnit on suunniteltu tarjoamaan paremman pidon jäällä ja lumella.

Nastarenkaat

Nastarenkaat ovat erinomainen valinta, kun tarvitset maksimaalisen pidon jäisissä olosuhteissa. Niiden nastat pureutuvat jäähän, mikä takaa hyvän pidon ja hallinnan. Nastarenkaita käytettäessä on tärkeää tarkistaa niiden pyörimissuunta sekä nastojen kunto. Huomioi, että nastarenkaiden käyttö on rajoitettua tietyissä maissa tai ajanjaksoina.

Kitkarenkaat

Kitkarenkaat ovat toinen vaihtoehto talvirenkaiksi. Ne eivät sisällä nastoja, vaan niiden pito perustuu erikoiseen kumiseokseen ja kuvioinnin muotoiluun, joka parantaa kosketuspintaa lumisilla ja jäisillä teillä. Kitkarenkaat tarjoavat hyvän pidon ja hallinnan, mutta eivät ole yhtä tehokkaita kuin nastarenkaat erityisen liukkaissa olosuhteissa. Tarkista niiden pyörimissuunta ennen asennusta.

Muista huolellisesti harkita tarpeitasi ja olosuhteita ennen renkaiden valintaa. Vaihda renkaat ajallaan varmistaaksesi, että ajoneuvo tarjoaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja turvallisuuden.

Turvallisuusnäkökohtia

Rengaspaineet

Rengaspaineet vaikuttavat suoraan ajoneuvon turvallisuuteen. Varmista, että tarkistat renkaiden paineen säännöllisesti, erityisesti ennen renkaiden vaihtoa. Oikea rengaspaine takaa paremman pidon, minkä ansiosta voit hallita ajoneuvoa paremmin erilaisissa olosuhteissa.

Jarrutusmatka

Jarrutusmatka on etäisyys, jonka autosi kulkee pysäyttämiseen tarvittavalla voimalla. Se voi vaihdella eri renkaiden ja kelivaihteluiden mukaan. Auton renkaiden vaihtamisen yhteydessä on tärkeää ottaa huomioon, kuinka uudet renkaat vaikuttavat jarrutusmatkaan. Hyväkuntoiset ja oikeanlaiset renkaat voivat lyhentää jarrutusmatkaa merkittävästi, mikä lisää turvallisuutta.

Vesiliirto

Vesiliirto tapahtuu, kun renkaan ja tienpinnan väliin muodostuu vesikerros, joka heikentää renkaan pitoa. Tämä voi johtaa ajoneuvon hallinnan menettämiseen. Renkaiden vaihto on erinomainen tilaisuus tarkistaa, että renkaiden urasyvyydet ovat riittävät vesiliirron ehkäisemiseksi. Syvemmät urat auttavat renkaita poistamaan veden tieltä, mikä parantaa pitoa ja ajoturvallisuutta.

Muista huomioida nämä turvallisuusnäkökohdat aina auton renkaan vaihdon yhteydessä. Tarkastamalla rengaspaineet, jarrutusmatkan ja vesiliirron riskin varmistat, että ajoneuvosi pysyy turvallisena ja hallittavana erilaisissa olosuhteissa.

Rengashotelli

Rengashotelli on erinomainen vaihtoehto sinulle, kun haluat säilyttää renkaasi turvallisesti ja vaivattomasti. Rengashotelli vastaa säilytyksestä ja huolehtii renkaidesi kunnosta vaihtojen välillä, joten sinun ei tarvitse murehtia siitä.

Rengashotellissa renkaasi säilytetään oikeissa olosuhteissa, mikä takaa niiden säilyvyyden ja käyttöiän. Monet rengashotellit tarjoavat myös pesupalveluita, joten saat renkaasi takaisin puhtaina ja hyvässä kunnossa kun seuraava vaihtokausi koittaa.

Suojapussit renkaita varten ovat myös hyödyllinen lisävaruste, joita suositellaan käytettäväksi renkaiden säilytyksessä. Ne suojaavat renkaita pölyltä, kosteudelta, ja auringonvalolta, joten ne säilyvät paremmassa kunnossa pidempään.

Rengashotellin löytämisessä ei ole vaikeuksia, sillä useimmat autonhuoltoliikkeet ja rengasliikkeet tarjoavat tätä palvelua. Voit vertailla eri palveluntarjoajien hintoja ja palveluita, ja valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Yhteenvetona, rengashotelli on helppo ja vaivaton tapa huolehtia renkaiden säilytyksestä ja kunnosta. Suojapussit renkaita varten parantavat säilytyksen laatua entisestään. Valitse itsellesi sopiva rengashotelli ja huomaa, kuinka renkaidenvaihto muuttuu helpommaksi ja huolettomammaksi kokemukseksi.

Hinta ja palvelu

Renkaiden vaihdon hinta voi vaihdella palveluntarjoajasta ja renkaiden tyypistä riippuen. On tärkeää, että vertailet hintoja ja löydät parhaan mahdollisen tarjouksen. Euromaster on yksi suosituimmista palveluntarjoajista, ja he tarjoavat usein kilpailukykyisiä hintoja sekä uusille renkaille että renkaiden vaihdolle. Tässä muutamia keskimääräisiä hintoja renkaiden vaihdolle:

 • Henkilöauto: 50 €
 • Pakettiauto: 60 €
 • Maasturi: 70 €

Muista, että nämä hinnat ovat vain suuntaa-antavia, ja hinta voi vaihdella saatavuuden, sijainnin ja muiden tekijöiden mukaan. Tarkista aina renkaiden vaihdon hinta omalla alueellasi etukäteen.

Odotustila

Kun olet valinnut sopivan palveluntarjoajan renkaiden vaihtoa varten, on tärkeää ottaa huomioon myös odotustilan laatu ja mukavuus. Useimmat autonhuoltoliikkeet, kuten Euromaster, tarjoavat odotustiloja, joissa voit viettää aikaa renkaidenvaihdon aikana. Seuraavassa on muutamia asioita, joita kannattaa odottaa odotustilalta:

 • Istumapaikkoja: mukavat penkit tai sohvat
 • Ilmainen WiFi-yhteys työskentelyä ja ajanvietettä varten
 • Kahvi- ja juoma-automaatti odotustilan välittömässä läheisyydessä

Hyvä odotustila voi tehdä renkaiden vaihtokokemuksesta mukavamman ja vähemmän stressaavan. Varmista, että valitsemasi palveluntarjoaja täyttää nämä odotukset ja että sen hinta on kilpailukykyinen.

Renkaan käyttöikä ja säilytys

Renkaiden käyttöikä on tärkeä tekijä, kun pohdit milloin uusien renkaiden hankkiminen on tarpeen. Renkaiden käyttöikä riippuu monista tekijöistä, kuten ajotavasta, ajoneuvon käytöstä, sääolosuhteista ja renkaiden laadusta. Keskimäärin renkaiden käyttöikä on noin 5–6 vuotta, mutta tämä voi vaihdella renkaiden kulumisen ja teiden olosuhteiden perusteella.

Voit tarkastella renkaiden kuntoa seuraamalla kulutuspinnan syvyyttä. Suositeltu minimisyvyys eri renkaille palvelee sekä turvallisuutta että sääolosuhteiden kysyntöjen täyttymistä. Renkaiden kulutuspinnan syvyys tulisi olla vähintään:

 • Kesärenkaat: 3 mm
 • Nastarenkaat: 3 mm
 • Kitkarenkaat: 4 mm

Asiantuntijat suosittelevat renkaiden vaihtamista uusiin, kun ne saavuttavat nämä minimisyvyydet, vaikka renkaiden käyttöikä ei olisi täyttynyt vielä.

Säilytys on myös olennainen osa renkaiden suorituskyvyn ja käyttöiän säilyttämisessä. Kirjoitamme tässä muutamia säilytysohjeita.

 1. Puhdista renkaat ennen säilytystä. Käytä mietoa pesuainetta ja vettä poistamaan lika ja nesteet.
 2. Tarkista renkaiden ilmanpaine ennen säilytystä ja täytä tarvittaessa. Tämä estää renkaiden venymistä ja vaurioita.
 3. Säilytä renkaat sopivassa ilmankosteudessa ja lämpötilassa. Hyvä säilytystila on pimeä, kylmä ja kuiva tila, kuten autotalli tai varasto.
 4. Renkaiden pinonta tai ripustaminen säilytyksessä ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja. Ne auttavat renkaita säilyttämään muotonsa ja ehkäisemään vaurioita.

Noudattamalla näitä renkaiden käyttöiän ja säilytyksen ohjeita, voit varmistaa, että renkaasi kestävät mahdollisimman pitkään ja pysyvät hyvässä kunnossa. Muista myös tarkistaa renkaat säännöllisesti ja vaihtaa ne uusiin tarvittaessa turvallisuuden takaamiseksi.