Polkupyörän renkaat netistä

Polkupyörän renkaat edulliseen hintaan ja nopealla toimituksella alla olevista palveluista.

polkupyöran renkaat
Katso tarjoukset
Ilmainen toimitus Toimitusaika Palautusoikeus
Kyllä 3 - 7 työpäivää 14 päivää
Eurooppalainen Tirendo tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita renkaita ja vanteita. Nopea asiakaspalvelu ja yli 5000 asennuskumppania.
Katso tarjoukset
Ilmainen toimitus Toimitusaika Palautusoikeus
Kyllä Tuotekohtainen 30 päivää
Renkaat.com on hintavertailupalvelu, joka auttaa sinua löytämään parhaat tarjoukset vertailemalla lukuisten eri rengas-, vanne- ja autotarvikekauppiaiden hinnastoja.

Polkupyörän renkaat netistä

Polkupyörä on erinomainen kulkuneuvo monenlaiseen ajoon, ja sen toimivuus eri olosuhteissa riippuu paljolti polkupyörän renkaista. Tässä osiossa käsitellään polkupyörän renkaiden perustietoja, sisältäen renkaiden ja sisärenkaiden erot sekä renkaan ja vanteen koon merkityksen.

Polkupyörän renkaiden rakenne

Polkupyörän renkaat koostuvat kahdesta eri osasta, renkaista ja sisärenkaista. Renkaat ovat uloin osa, joka on kosketuksessa tienpintaan, ja niiden tehtävänä on tarjota pitoa ja kestävyyttä. Sisärenkaat ovat renkaiden sisällä olevat ilmatäytteiset osat, jotka tarjoavat iskunvaimennusta ja mukavuutta.

  • Renkaat: Ulkokumi, joka tarjoaa pidon, kulutuskestävyyden ja suojan eri olosuhteissa.
  • Sisärenkaat: Ilmatäytteinen osa, joka tarjoaa mukavuutta, iskunvaimennusta ja paineen jakautumista.

Renkaan koko ja vanteen koko

Renkaan koko ja vanteen koko ovat tärkeitä seikkoja polkupyörän renkaiden valinnassa. Renkaan koon voi löytää renkaan sivusta merkittynä, ja se ilmoitetaan usein millimetreinä (esim. 700x23C). Vanteen koko puolestaan kuvastaa renkaan sisähalkaisijaa, joka on yhteensopiva vanteen kanssa. Renkaan ja vanteen kokojen on oltava yhteensopivia keskenään, ja niiden on täytettävä ETRTO-standardit. ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation) on eurooppalainen järjestö, joka määrittelee rengas- ja vannestandardit.

Seuraavassa on esimerkkitaulukko polkupyörän renkaiden yleisistä ko’oista:

Renkaan koko Vanteen koko
20 x 1.75 (47-406) 20″
26 x 1.95 (50-559) 26″
700 x 23C (23-622) 700C

On tärkeää tarkistaa pyöräsi valmistajan suositus renkaan ja vanteen koosta ennen uusien renkaiden hankintaa, tai tutustua Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailuun löytääksesi sopivat renkaat pyörääsi.

Tästä osiosta saatujen tietojen avulla voit paremmin ymmärtää polkupyörän renkaiden ja sisärenkaiden eroja sekä tärkeimpiä koko- ja yhteensopivuusseikkoja renkaiden valinnassa.

Polkupyörän rengastyypit

BMX Renkaat

BMX-renkaat on suunniteltu erityisesti BMX-pyörille, jotka ovat tarkoitettu temppuihin ja radalla ajamiseen. Ne ovat yleensä leveämpiä ja niissä on voimakkaampi kuviointi paremman pidon ja vakauden takaamiseksi.

MTB Renkaat

MTB-renkaat (maastopyörän renkaat) ovat suunniteltu maastoajoon ja vaihteleviin olosuhteisiin. Ne ovat yleensä kapeampia kuin BMX-renkaat, mutta leveämpiä kuin maantiepyörän renkaat. Eri tyyppisiä MTB-renkaita ovat:

  • ATB-renkaat (All Terrain Bicycle): Rengaslevet ovat yleensä 26-29 tuumaa ja niissä on karkeampi pinta, joka tarjoaa erinomaisen pidon maastossa.
  • Touring-renkaat: Nämä on tarkoitettu pitkän matkan ajamiseen ja ne ovat kevyempiä sekä kestävämpiä kuin tavalliset maastopyörän renkaat.

Hybridi ja maantiepyörän renkaat

Hybridi- ja maantiepyörän renkaat on tarkoitettu tasaisemmille pinnoille, kuten asfaltille ja sorateille. Ne ovat yleensä kapeampia kuin maastopyörän renkaat, mikä tekee niistä nopeampia ja helpompia polkea. Hybridi- ja maantiepyörän renkaat voidaan jakaa seuraaviin alalajeihin:

  • Hybridi-pyörän renkaat: Yhdistelmä maastopyörän ja maantiepyörän renkaita, jotka sopivat monenlaisiin olosuhteisiin. Ne tarjoavat hyvän pidon sekä tehokkaan rullaavuuden.
  • Maantiepyörän renkaat: Erittäin kapeat ja kevyet renkaat, jotka minimoivat vierintävastusta ja tarjoavat nopean sekä sujuvan ajokokemuksen.

Vertaa eri rengaskauppojen tarjouksia ja löydä parhaat hinnat Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailun avulla.

Renkaiden materiaalit ja kuviot

Renkaan leveys ja koko

Polkupyörän renkaat ovat saatavilla eri leveyksillä ja kokoilla, ja niillä on erilaiset vaikutukset polkupyörän ajomukavuuteen ja suorituskykyyn. Renkaan leveys vaikuttaa myös pyöräilyn tehokkuuteen ja nopeuteen. Yleensä ohuemmat renkaat rullaavat kevyemmin ja nopeammin, kun taas leveämmät renkaat tarjoavat suuremman pito- ja mukavuustason.

Tärkeä huomioitava leveyskysymyksessä on, että pyörän kehyksen ja jarrujen on sovittava valittuun rengaskokoon. Jos olet epävarma sopivasta rengaskokoista, on hyvä konsultoida ammattitaitoista pyöräliikettä tai vertailla eri rengaskauppojen tarjontaa, kuten Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailu auttaa tekemään.

Polkupyöränrenkaiden kuvioinnin merkitys

Renkaan kuviointi on olennainen osa polkupyörän renkaiden suunnittelua, ja sillä on merkittävä vaikutus ajokokemukseen. Kuviointi voi vaihdella hyvin erilaisista malleista, ja sen tarkoitus on tarjota parasta mahdollista pitoa erilaisilla alustoilla.

Maastopyöräilyyn tarkoitettujen renkaiden kuvioinnit ovat usein karkeampia ja syvempiä, mikä parantaa pitoa hankalassa maastossa kuten mudassa, hiekassa ja juurakoisilla poluilla. Kaupunki- ja retkipyörien renkaissa kuviot ovat yleensä suunniteltu tarjoamaan tasaisen ajokokemuksen asfaltilla ja laatoitetuilla alueilla, mutta myös helpottamaan esimerkiksi kivien ja roska että veden ohjaamista pois renkaan ja tien välistä.

Hyvä kuviointi voi myös parantaa turvallisuutta, sillä se vaikuttaa renkaiden pitoon kostealla tai liukkaalla alustalla. Jokaisen käyttäjän on arvioitava omia tarpeitaan ja valita sopiva rengas, joka vastaa sekä kulkuympäristöä että ajotapaa. Suosittelemme vertailemaan eri vaihtoehtoja ja ottamaan huomioon sekä leveyden että kuviointi valitessaan sopivia polkupyörän renkaita.

Erityyppiset polkupyörän renkaat

Nastarenkaat

Nastarenkaat ovat erinomainen valinta talviolosuhteisiin, sillä ne tarjoavat parhaan mahdollisen pidon jäisillä ja lumisilla teillä. Polkupyörän nastarenkaat on varustettu teräsnastoilla, jotka pureutuvat jään pintaan ja estävät liukastumista. Tämä tekee niistä erittäin turvallisen vaihtoehdon talvipyöräilyyn, ja monet pyöräilijät valitsevatkin nastarenkaat kylmien kuukausien ajaksi.

On tärkeää vertailla eri rengaskauppojen tarjontaa, jotta löytyvät parhaiten omiin tarpeisiin sopivat polkupyörän nastarenkaat. Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailu on hyvä työkalu tämän vertailun tekemiseen. Näin voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen hinnan ja laadun valitsemillesi renkaille.

Talvirenkaat

Talvirenkaat ovat toinen talviolosuhteisiin soveltuva vaihtoehto nastarenkaille. Ne on suunniteltu spesifisti pakkasta ja lunta varten, ja niiden kumisekoitus on pehmeämpää kuin kesärenkaissa. Tämän ansiosta talvirenkaat tarjoavat paremman pidon kylmissä olosuhteissa. Kuitenkin niiden pito jäisillä teillä ei yllä nastarenkaiden tasolle, joten niiden valinta riippuu omista mieltymyksistä sekä talvisen pyöräilyn vaativuudesta.

Kun valitset talvirenkaita, kiinnitä huomiota niiden kulutuspinnan kuviointiin, sillä se vaikuttaa merkittävästi renkaiden pitoon lumisilla ja märillä teillä. Älä unohda myös verrata eri rengaskauppojen tarjouksia, jotta löydät itsellesi sopivat talvirenkaat parhaaseen mahdolliseen hintaan. Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailu auttaa tässäkin tehtävässä.

Polkupyörän renkaiden venttiilit Ja sisäkumit

Polkupyörän renkaiden sisäkumit ovat tärkeä osa renkaan toimivuutta ja kestävyyttä. Sisäkumeissa yleisimmin käytettyjä venttiilityyppejä ovat presta-venttiili ja dunlop-venttiili. Valitessasi sisäkumeja, on tärkeää ottaa huomioon venttiilin tyyppi ja koon yhteensopivuus, jotta saat parhaan mahdollisen suorituskyvyn renkaistasi.

Presta-venttiili on kapea ja pitkä venttiili, joka löytyy useimmiten maantiepyörien ja maastopyörien renkaista. Presta-venttiilit ovat kevyempiä ja vähemmän tilaa vieviä kuin dunlop-venttiilit. Ne eivät kuitenkaan ole yhtä yleisiä eivätkä sovi kaikkiin polkupyörien pumppuihin.

Dunlop-venttiili, joka tunnetaan myös nimellä Woods-venttiili, on yleisempi Euroopassa. Se on helppo käyttää ja sopii useimpiin pyöräilyn pumppuihin. Kestävän rakenteensa ansiosta dunlop-venttiilit ovat luotettavia, vaikka ne ovatkin hieman painavampia ja tilaa vieviä kuin presta-venttiilit.

Sisäkumien valintaan vaikuttavat myös renkaan koko ja tarkoitus. Yleisiä sisäkumikokoja ovat esimerkiksi 700 x 23c maantiepyörille ja 26 x 1.95″ maastopyörille. Varmista, että valitset oikean koon ja materiaalin sisäkumille, jotta renkaat kestävät paremmin ja tarjoavat optimaalisen suorituskyvyn.

Renkaiden ja sisäkumien ostossa kannattaa vertailla eri rengaskauppoja hyödyntäen Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailua. Vertailun avulla voit löytää parhaat tarjoukset ja laadukkaimmat polkupyörän renkaat ja sisäkumit juuri sinun tarpeisiisi.

Polkupyörän renkaiden huolto ja paikkaus

Polkupyörän renkaiden huolto ja paikkaus ovat tärkeitä toimenpiteitä renkaiden eliniän pidentämiseksi ja pyöräilyn sujuvuuden takaamiseksi. Kun pyöräilijä huomaa renkaassa ilmatappion tai vaurion, on aika suunnata paikkaamaan rengasta.

Paikkaussarjat ovat tarpeellisia välineitä, joilla voidaan paikata polkupyörän renkaat. Erilaisia paikkaussarjoja löytyy markkinoilta, ja niiden käyttäminen on helppoa ja vaivatonta. Renkaiden paikkaamiseksi tarvittavaan paikkaussarjaan kuuluvat yleensä paikat, liima, rasseli ja pumppu. Paikkaussarja on kätevä pidettävä mukana pyöräretkellä, jotta rengasvaurio ei yllättäisi kesken matkan.

Polkupyörän renkaan paikkaus alkaa aina renkaan irrottamisella vanteelta. Tämän jälkeen sisärengas täytetään ilmalla, jotta vauriokohta löytyy helpommin. Vauriokohdan havaitsemiseksi on hyvä kuunnella ilmatappiota tai upottaa sisärengas vaikkapa veteen, jolloin kuplien muodostuminen paljastaa vauriokohdan. Kun vaurio on tunnistettu, se on hiottava huolellisesti rasselilla, jotta paikkaus onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Taustalla oleva liima levitetään renkaan puhki menneelle alueelle ohuena kerroksena. Liiman tulee antaa kuivua muutama minuutti ennen kuin paikka asetetaan paikalleen. Kun paikka on asetettu, on hyvä painella sitä tasaisesti, jotta saadaan varmistettua hyvä tarttuvuus. Sen jälkeen sisärengas voidaan asentaa takaisin vanteelle, ja rengas täytetään ilmalla.

Huolletut ja paikatut renkaat ovat tärkeä osa pyöräilyn turvallisuutta. On myös suositeltavaa vertailla eri rengaskauppoja Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailun avulla, jotta löydetään paras mahdollinen ratkaisu polkupyörän renkaiden hankintaan ja huoltoon.

Polkupyörän renkaiden ostopaikat

Polkupyörän renkaiden hankinta on tärkeä osa pyöräilyn kustannusten hallintaa. On monia eri myymälöitä, joista voit ostaa polkupyörän renkaita, joten kannattaa vertailla rengaskauppoja Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailun avulla löytääksesi parhaat hinnat ja laadun.

Perinteisiä myymälöitä ovat esimerkiksi urheiluliikkeet ja pyöräilyliikkeet. Näissä liikkeissä on yleensä laaja valikoima erilaisia renkaita, mutta hinnat voivat olla korkeammat kuin verkossa. Käymällä myymälässä voit kuitenkin saada henkilökohtaista apua sopivan renkaan valintaan, ja voit myös tarkistaa renkaan laadun itse ennen ostamista.

Verkkokaupat tarjoavat usein edullisempia hintoja ja laajemman valikoiman kuin kivijalkaliikkeet. Verkkokaupoista löydät myös helposti erikoisvalmisteisia renkaita, joita ei välttämättä ole saatavilla paikallisista myymälöistä. Verkkokaupoissa ostaminen vaatii kuitenkin tarkkuutta, sillä et voi tarkistaa renkaan kuntoa itse ennen ostoa. Lue siis aina arvostelut ja katso, että kauppa on luotettava.

Lisävaihtoehtona voit tarkistaa tukkureilta ja outlet-myymälöistä, jotka toisinaan voivat tarjota hyviä alennuksia polkupyörän renkaista. Kuitenkin tällöin valikoima saattaa olla rajoitetumpi, eikä aina ole mahdollista löytää juuri haluamaansa rengasta.

Muista aina ottaa huomioon kustannukset, kuten renkaiden hinta, toimituskulut ja mahdolliset asennuskulut, ennen kuin teet ostopäätöksen. Vertailemalla eri myymälöitä ja verkkokauppoja varmistat, että löydät itsellesi sopivimmat polkupyörän renkaat parhaaseen mahdolliseen hintaan ja laatuun.

Lasten polkupyörän renkaat

Lasten polkupyörän renkaat ovat tärkeä osa pyörää, ja niiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Renkaan koko ja tarkoitus vaikuttavat merkittävästi pyöräilyn mukavuuteen ja turvallisuuteen. Yleisimpiä lastenpyörässä käytettäviä rengaskokoja ovat 20″, 24″ ja 26″.

20 tuuman renkaat sopivat erityisesti pienemmille lapsille, jotka opettelevat pyöräilyä. Nämä renkaat tarjoavat tukea ja vakautta aloittelevalle pyöräilijälle. 24 tuuman renkaat ovat yleisimpiä koululaisten pyörissä, ja niitä käytetään niin arkiseen liikkumiseen kuin harraste- ja urheilupyöräilyynkin. 26 tuuman renkaat ovat lähellä aikuisten rengaskokoa ja sopivat isommille lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat kestävämmät renkaat pidemmille matkoille ja vaativampaan käyttöön.

Rengasvalikoimassa on suuri määrä erilaisia malleja ja ominaisuuksia tarjolla. Otathan huomioon polkupyörän käyttötarkoituksen ja lapsen ominaisuudet, kuten tasapainon ja voimatasot, kun valitset sopivan rengasparin. On tärkeää valita oikeanlainen rengas; esimerkiksi maastopyöräilyyn suunnitellut renkaat tarjoavat paremmin pitoa ja iskunvaimennusta, kun taas maantiekäyttöön tarkoitetut renkaat mahdollistavat paremman rullaavuuden ja nopeat kiihdytykset.

Rengaskauppojen välillä voi olla eroja niin hinnoissa kuin valikoimissakin. Suosittelemme käyttämään Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailua, josta löydät parhaat hinnat ja laajimman valikoiman lasten polkupyörän renkaita.

Polkupyörän renkaiden erikoismerkit

Polkupyörän renkaat ovat tärkeä osa pyörää, ja niiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Erilaiset merkit tarjoavat erilaisia ominaisuuksia, jotka sopivat eri käyttötarkoituksiin. Tässä artikkelissa käsitellään joitakin polkupyörän renkaiden erikoismerkkejä ja niiden ominaisuuksia.

OP on tunnettu rengasmerkki, joka tarjoaa laajan valikoiman renkaita monenlaisille pyörille. Heidän renkaansa ovat kestäviä ja laadukkaita, sopien hyvin esimerkiksi kaupunkiajoon ja maastopyöräilyyn. Yksi suosittu koko OP valikoimasta on 28″ rengas, joka sopii useimpiin kaupunki- ja maantiepyöriin.

Vittoria on italialainen yritys, joka on erikoistunut polkupyörän renkaisiin. Heidän renkaitaan käyttävät monet ammattilaistason kilpailijat niiden hyvän suorituskyvyn ansiosta. Vittoria valmistaa sekä maantie- että maastopyörän renkaita ja on tunnettu siitä, että heidän renkaidensa pinta tarjoaa erinomaista pitoa.

BMX-pyörä on erityyppinen polkupyörä, joka vaatii omat renkaansa. BMX-renkaat ovat yleensä leveämpiä ja joustavampia, jotta ne soveltuvat paremmin temppuja ja kovaa ajoa varten. Ne on valmistettu kestävästä kumista ja niissä on usein voimakas kuvio pinnassa, mikä tarjoaa hyvän pidon erilaisilla pinnoilla.

Maastopyörän renkaat on suunniteltu kestämään haastavat olosuhteet ja tarjoamaan pitoa monenlaisilla alustoilla. Ne ovat usein leveämpiä ja niissä on kuvioitu pinta, joka voi olla joko karkea tai hienojakoinen. Tämä auttaa pyöräilijää pysymään tiiviisti tien päällä ja estää liukastumista.

Kaupunkiajon renkaat on suunniteltu erityisesti kaupunkiliikenteeseen, ja niissä on tasainen pinta, joka tarjoaa hyvän pidon asfaltilla. Ne ovat myös kapeampia, mikä vähentää vierintävastusta ja helpottaa sujuvaa liikkumista kaupunkiympäristössä.

Renkaiden vaihtoehdoista vertailu on viisasta, jotta löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivat renkaat. Renkaiden hinta ja laatu vaihtelevat eri kaupoissa, joten on hyvä tehdä vertailua ennen ostopäätöstä. Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailu on erinomainen apuväline tässä.

Muista, että laadukkaat renkaat ovat tärkeä osa turvallista ja miellyttävää pyöräilykokemusta. Valitse renkaat huolellisesti ja nauti pyöräilystä erilaisissa olosuhteissa!

Usein kysytyt kysymykset

Miten mitataan polkupyörän renkaan koko?

Polkupyörän renkaan koko mitataan yleensä ilmoittamalla levystä ja halkaisijasta millimetreinä. Kansainvälinen standardi on ETRTO-numero, esimerkiksi 37-622 tarkoittaa, että renkaan leveys on 37 mm ja halkaisija 622 mm.

Pistosuojattu rengas 28 vai 26×1.75?

Pistosuojatun renkaan valinta riippuu polkupyörän tyypistä ja käyttökohteesta. Kaupunkipyörät ja maantiepyörät sopivat yleensä 28″ renkaaseen, kun taas maastopyörät ja arkiliikkujat voivat käyttää 26×1.75″ renkaita. Pistosuojatun renkaan tarkoitus on suojata rengasta puhkeamiselta ja parantaa kestävyyttä.

Millaiset renkaat sopivat maastopyörään?

Maastopyörän renkaiden tulee olla urheilulliset, nopeasti kiinnittyvät ja pitävät. Tärkeitä ominaisuuksia ovat myös hyvä rullausvastus, joustavuus ja kestävyys. Maastopyörät hyötyvät monesti leveämmistä renkaista, ja kuviointi on yksi avainaspekti valitessa oikeat renkaat.

Mikä on sopiva paine pyörän renkaisiin?

Pyörän renkaiden sopiva paine riippuu renkaan tyypistä, koosta ja käyttötarkoituksesta. Yleisesti ottaen maantiepyörät kierretään korkeammassa paineessa, noin 6-8 baarissa, kun taas maastopyörät sopivat matalampaan paineeseen, noin 2-4 baarissa. Renkaan sivussa on yleensä ilmoitettu valmistajan suosittelema painealue, joka kannattaa noudattaa.

Mitä tarkoittaa renkaan koko 47-622?

Renkaan koko 47-622 tarkoittaa, että renkaan leveys on 47 mm ja sisärenkaan halkaisija 622 mm. Tämä koko on yleinen esimerkiksi retkipyörissä ja hybrideissä. Leveyden ansiosta rengas tarjoaa mukavuutta ja vakautta.

Mistä löytää laadukkaita polkupyörän renkaita?

Laadukkaita polkupyörän renkaita löytyy useilta eri valmistajilta ja jälleenmyyjiltä. Eri rengaskauppojen valikoimaa ja hintoja kannattaa vertailla Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailun avulla löytääksesi parhaat hinnat ja sopivimmat tuotteet omiin tarpeisiin.

Kaikki rengasmerkit

Rengasvalikoima

Vannemerkit