Talvirenkaat netistä

Talvirenkaat edulliseen hintaan ja nopealla toimituksella alla olevista palveluista.

talvirenkaat
Katso tarjoukset
Ilmainen toimitus Toimitusaika Palautusoikeus
Kyllä 2 - 5 arkipäivää 30 päivää
Rengastukkurit on Suomalainen yritys, joka on erikoistunut renkaiden ja vanteiden myyntiin. Rengastukkurit ovat toimineet alalla jo vuosia, ja vuonna 2020 uudistetusta verkkokaupasta on entistä helpompi löytää juuri heidän tarpeisiinsa sopivat tuotteet.
Katso tarjoukset
Ilmainen toimitus Toimitusaika Palautusoikeus
Ei 2 - 10 arkipäivää 14 päivää
Skruvat.fi hintatakuu takaa että saat renkaita ja vanteita tunnetuilta valmistajilta samaan hintaan kuin muualta!
Katso tarjoukset
Ilmainen toimitus Toimitusaika Palautusoikeus
Ei 3 - 5 työpäivää 30 päivää
Ruotsin suurin renkaiden ja vanteiden verkkokauppa tarjoaa nopeat toimitukset, edulliset hinnat ja ammattitaitosta asiakaspalvelua.
Katso tarjoukset
Ilmainen toimitus Toimitusaika Palautusoikeus
Kyllä 3 - 7 työpäivää 14 päivää
Eurooppalainen Tirendo tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita renkaita ja vanteita. Nopea asiakaspalvelu ja yli 5000 asennuskumppania.
Katso tarjoukset
Ilmainen toimitus Toimitusaika Palautusoikeus
Ei Tuotekohtainen 14 päivää
Renkaatvaihtoon.fi tarjoaa nopeat toimitukset kotiin tai asennusliikkeelle. Säästä jopa 40% tavallisen rengasliikkeen hinnoista!
Katso tarjoukset
Ilmainen toimitus Toimitusaika Palautusoikeus
Kyllä Tuotekohtainen 30 päivää
Renkaat.com on hintavertailupalvelu, joka auttaa sinua löytämään parhaat tarjoukset vertailemalla lukuisten eri rengas-, vanne- ja autotarvikekauppiaiden hinnastoja.

Talvirenkaat netistä

Talvirenkaat ovat erityisesti talviolosuhteisiin suunniteltuja renkaita, jotka tarjoavat paremman pidon ja turvallisuuden kylmällä, jäisellä ja lumisella tiellä. Talvirenkaissa on kaksi päätyyppiä: nastarenkaat ja kitkarenkaat.

Nastarenkaat sisältävät metallisia nastoja, jotka pureutuvat jäähän ja lumeen, tarjoten hyvän pidon erityisesti liukkailla teillä. Nastarenkaiden käyttö on sallittu tietyinä aikoina vuodesta, yleensä marraskuusta huhtikuuhun. Nastarenkaiden etuna on erinomainen pito jäisillä teillä, mutta niiden käyttö voi olla meluisaa ja ne saattavat vahingoittaa tienpintaa.

Kitkarenkaat puolestaan ovat nastattomia talvirenkaita, jotka on suunniteltu toimimaan hyvin monenlaisissa olosuhteissa, kuten lumessa, loskassa ja vesisateessa. Kitkarenkaiden pito perustuu kumiseokseen ja pintakuviointiin, joka parantaa niiden kosketuspintaa tienpinnan kanssa. Kitkarenkaat ovat usein hiljaisempia ja vähemmän kuluttavia teitä kohtaan.

Renkaiden hinnoittelussa huomioitava seikka on alv (arvonlisävero), joka lisätään tuotteen hintaan. Rengaskaupoissa alv on useimmiten 24%. Ostaessasi talvirenkaita, on tärkeää vertailla eri rengaskauppojen hintoja ja valikoimia, jotta löydät parhaat mahdolliset renkaat omiin tarpeisiisi ja budjettiisi sopivalla hinnalla.

Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailu on hyvä työkalu eri rengaskauppojen vertailuun. Sen avulla voit löytää laadukkaat talvirenkaat, olipa valintasi sitten nastarenkaat tai kitkarenkaat, ja varmistaa, että saat parhaan mahdollisen hinnan renkaillesi.

Nasta- ja kitkarenkaiden ero

Nastarenkaat

Nastarenkaat ovat erityisesti talviolosuhteisiin suunniteltuja renkaita, joissa on metallisia nastoja renkaan pintakuviossa. Nastojen ansiosta rengas tarjoaa paremman pidon erityisesti jäällä ja loskaisilla teillä. Nastarenkaiden pito-ominaisuudet ovat usein verrattain hyvät erilaisissa talviolosuhteissa, mikä tekee niistä luotettavan valinnan erityisesti Pohjoismaiden kylmissä olosuhteissa.

Nastarenkaita valittaessa kannattaa vertailla eri rengaskauppojen tarjontaa esimerkiksi Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailun avulla löytääkseen parhaan vaihtoehdon.

Kitkarenkaat

Kitkarenkaat ovat toinen vaihtoehto talvirenkaille. Ne eroavat nastarenkaista siinä, että niissä ei ole metallisia nastoja. Sen sijaan kitkarenkaiden pito perustuu erityiseen kumiseokseen ja pintakuvioon, joka on suunniteltu tarjoamaan hyvä pito jäisillä ja lumisilla teillä. Kitkarenkaat ovat yleensä hiljaisempia kuin nastarenkaat, ja niiden käyttöä suositellaan erityisesti alueilla, joissa nastarenkaiden käyttö on rajoitettua tai kokonaan kiellettyä.

Kitkarenkaat ovat monissa tilanteissa hyvä vaihtoehto nastarenkaille, mutta niiden pito-ominaisuudet voivat olla heikommat erityisesti erittäin jäisissä olosuhteissa. Myös kitkarenkaiden valinnassa vertailu eri rengaskauppojen välillä auttaa löytämään sopivimman vaihtoehdon.

Niin nastarenkaiden kuin kitkarenkaidenkin kohdalla on tärkeää kiinnittää huomiota renkaiden pito-ominaisuuksiin eri olosuhteissa. Valintaan vaikuttavat myös omat ajotottumukset sekä alueen sääolosuhteet ja lainsäädäntö.

Talvirenkaiden asennus ja huolto

Talvirenkaiden asennus

Talvirenkaiden asennus on tärkeää tehdä oikea-aikaisesti ja huolellisesti, jotta ne toimivat optimaalisesti ja turvallisesti. Asennuksessa on huomioitava muutama seikka:

 • Varmista, että renkaat ovat oikeankokoisia ja sopivat ajoneuvollesi.
 • Tarkista renkaiden urasyvyys ja mahdolliset vauriot ennen asennusta.
 • Merkitse renkaat, jotta tiedät mistä kohdasta ne on poistettu, ja voit asentaa ne takaisin samaan paikkaan seuraavalla kerralla.

On suositeltavaa käyttää ammattilaisten palveluita renkaiden asennukseen, sillä asiantuntijat varmistavat, että renkaat on asennettu oikein ja turvallisesti. Vertaile rengaskauppoja Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailun avulla löytääksesi parhaan tarjouksen ja palvelun.

Talvirenkaiden huolto

Säännöllinen talvirenkaiden huolto on avain niiden pitkäikäisyyteen ja turvallisuuteen. Huollon yhteydessä on tärkeää tarkistaa seuraavat asiat:

 • Renkaiden ilmanpaine: Tarkista ja säädä tarvittaessa renkaiden ilmanpaine suositeltuihin arvoihin.
 • Urasyvyys: Tarkista, että urasyvyys on riittävä (vähintään 3 mm). Tarvittaessa hanki uudet renkaat, jos vanhojen urasyvyys on alhainen.
 • Rengaspaine: Tarkista renkaiden rengaspaine ja vaihda renkaat tarvittaessa.
 • Tasapainotus: Varmista, että renkaat on tasapainotettu oikein, jotta ne kuluvat tasaisesti. Rengasliike voi auttaa tämän tarkistamisessa ja korjaamisessa.

Posti tarjoaa usein myös vaihtoehtoja renkaiden toimitukseen ja asennukseen, mikä voi helpottaa prosessia. Muista kuitenkin aina huomioida turvallisuus ja käyttää luotettavia palveluntarjoajia renkaiden asennuksen ja huollon yhteydessä.

Talvirenkaiden ominaisuudet

Pintakuvio

Talvirenkaiden pintakuviointi on suunniteltu parantamaan pito-ominaisuuksia lumisilla ja jäisillä teillä. Pintakuvio rakentuu useista eri elementeistä, kuten kuviopaloista, lamelleista ja urilla, jotka yhdessä tarjoavat parhaan mahdollisen pidon vaikeissa olosuhteissa.

Kumiyhdiste

Kumiyhdiste vaikuttaa suuresti renkaiden suorituskykyyn talviolosuhteissa. Talvirenkaiden kumiseos on pehmeämpi kuin kesärenkaiden, mikä auttaa niitä pysymään joustavina myös matalissa lämpötiloissa. Joustava kumi tarttuu paremmin jäiseen ja lumiseen tienpintaan, parantaen pitoa.

Vierintävastus

Vierintävastus on renkaiden tekninen ominaisuus, joka vaikuttaa auton polttoaineenkulutukseen ja CO2-päästöihin. Pienempi vierintävastus tarkoittaa vähemmän energian menetystä, kun rengas pyörii, mikä voi johtaa pienempään polttoaineenkulutukseen. Talvirenkaiden vierintävastus voi olla hieman suurempi kuin kesärenkailla, mutta se ei yleensä vaikuta merkittävästi suorituskykyyn.

Urasyvyys

Urasyvyydellä on suuri merkitys renkaiden pidolle ja turvallisuudelle talviolosuhteissa. Syvemmät urat auttavat poistamaan lunta, loskaa ja vettä renkaan ja tienpinnan välistä, parantaen pitoa. Suositeltu urasyvyys talvirenkailla on vähintään 4,5 mm, mutta suositellaan vaihtamaan renkaat, kun urasyvyys on alle 5 mm.

Jarrutusmatka

Jarrutusmatkan pituus talviolosuhteissa riippuu monista tekijöistä, kuten renkaiden pinnoista, kumiyhdisteistä ja urasyvyydestä. Hyvät talvirenkaat voivat parantaa pitoa ja lyhentää jarrutusmatkaa lumisilla ja jäisillä teillä, mikä voi olla ratkaisevan tärkeää hätätilanteissa.

Vertaile eri rengaskauppojen tarjouksia ja valikoimaa Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailun avulla löytääksesi parhaat talvirenkaat olosuhteisiin ja ajoneuvoosi sopivimpia ominaisuuksia.

Eri talvirengasmerkit

Pirelli

Pirelli on italialainen rengasvalmistaja, joka tunnetaan laadukkaista, korkean suorituskyvyn talvirenkaistaan. Yhtiön talvirenkaiden valikoimaan kuuluvat esimerkiksi Ice Sottozero 3 -malli, joka on suunniteltu erityisesti Pohjoismaiden olosuhteisiin.

Hankook

Hankook on eteläkorealainen rengasvalmistaja, joka tarjoaa useita erilaisia talvirenkaita. Yksi suosittu malli on Winter I*cept evo2, joka on mainio valinta niin kaupunkiajoon kuin maaseudulle. Hankookin talvirenkaita kannattaa harkita, kun hankitaan uusia renkaita autoon.

Nokian Renkaat

Nokian Renkaat on suomalainen rengasvalmistaja ja yksi markkinajohtajista. Yrityksen valikoimassa on useita erinomaisia talvirenkaita, kuten Hakkapeliitta 10, Hakkapeliitta R5, Nokian Tyres Nordman 8 ja Nokian Hakkapeliitta 9. Nokian Tyresin Hakkapeliitta-sarja on erittäin suosittu ja luotettava vaihtoehto talvirenkaiksi.

Linglong

Kiinalainen rengasvalmistaja Linglong tarjoaa edullisia, mutta hintaansa nähden laadukkaita talvirenkaita. Yksi yleisimmistä malleista on Green-Max Winter Ice I-15. Linglongin talvirenkaat ovat hyvä valinta budjettitietoisille kuljettajille.

Nankang

Nankang on taiwanilainen rengasvalmistaja, joka on tunnettu talvirenkaiden kuten SV-2 ja SV-3 mallista. Nankangin talvirenkaat tarjoavat mukavuutta ja turvallisuutta ajamiseen kiinteällä otteella jäässä tai lumessa.

Toyo Tires

Toyo Tires on japanilainen rengasvalmistaja, joka tuottaa erilaisia laadukkaita talvirenkaita. Suosittuun valikoimaan kuuluu esimerkiksi Observe G3-Ice -malli, joka sopii erinomaisesti Pohjoismaisiin olosuhteisiin.

Renkaiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon paitsi valmistajan maine ja rengasmallin ominaisuudet, myös hinta ja saatavuus. On suositeltavaa vertailla eri rengaskauppojen tarjouksia vaikkapa Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailun avulla löytääkseen parhaat hinnat ja tarjoukset.

Talvirenkaiden laatu ja kestävyys

Talvirenkaat ovat erittäin tärkeä tuote autoilijoille, jotka haluavat varmistaa turvallisen ja mukavan ajokokemuksen talvikaudella. Laadukkaat talvirenkaat takaavat paremman pidon, jarrutuskyvyn ja ajovakauden kaikissa talviolosuhteissa. Ne auttavat parantamaan sekä ajoneuvon suorituskykyä että kuljettajan turvallisuutta.

Renkaan laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se vaikuttaa suoraan taloudellisuuteen. Laadukkaat renkaat kuluvat hitaammin, mikä vähentää renkaiden vaihtamisen tarvetta ja säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Lisäksi hyvälaatuiset talvirenkaat parantavat ajoneuvon polttoainetehokkuutta, koska ne vaativat vähemmän energiaa liikuttamiseksi.

Suosittelemme vertailemaan eri rengaskauppojen tarjontaa ja hintoja Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailun avulla. Vertailun avulla voit löytää juuri sinun tarpeisiisi sopivat talvirenkaat parhaaseen mahdolliseen hintaan. Renkaatnetista.com tarjoaa kattavan valikoiman talvirenkaita eri valmistajilta, joten löydät juuri sinulle sopivan tuotteen.

Muutamia seikkoja, joita kannattaa harkita talvirenkaiden valinnassa:

 • Tarkista rengaskoko ja rengaspaineet ajoneuvosi käyttöohjekirjasta
 • Valitse renkaat, jotka on suunniteltu erityisesti talviajoon
 • Vertaa eri rengasmerkkien hinnoittelua, hinta-laatusuhdetta ja käyttöikää

Näin varmistat, että saat parhaan mahdollisen tuotteen, laadun ja taloudellisuuden yhdistelmän talvirenkaillesi.

Vaihda talvirenkaat ajoisssa

Syksy on vuodenaika, jolloin ilmasto alkaa viiletä ja päivät lyhentyvät. Tällöin on tärkeää ajatella autoilun turvallisuutta ja varmistaa, että käytössäsi on oikeanlaiset renkaat vaihteleviin sääolosuhteisiin. Talvirenkaat ovat olennainen osa auton varusteita syksyllä, ja niiden valintaan kannattaa panostaa erityistä huomiota.

Talvirenkaiden hankintaan liittyy monia seikkoja, joita kuluttajan on hyvä ottaa huomioon. Ensimmäiseksi kannattaa perehtyä eri rengasvalmistajien tarjontaan ja vertailla niiden ominaisuuksia keskenään. Rengaskauppojen hinnat vaihtelevat, joten kuluttajan kannattaa hyödyntää Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailua löytääkseen parhaan mahdollisen diilin.

Suomen lainsäädäntö edellyttää talvirenkaiden käyttöä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, mutta vaihtelevat sääolot voivat tehdä niiden vaihtamisen tarpeelliseksi jo syksymmällä. Talvirenkaiden valinnassa tulee kiinnittää huomiota niiden laatuun, turvallisuusominaisuuksiin ja pidon takaamiseen erilaisissa olosuhteissa.

Syksyllä teiden liukkautta lisäävät lumi, räntä, vesi ja loska, ja siksi talvirenkaiden tulee olla suunniteltu erityisesti näitä olosuhteita varten. Renkaiden urasyvyys ja kulutuspinnan seos ovat tärkeitä tekijöitä, jotka parantavat auton pitoa ja turvallisuutta syksyn liukkailla teillä.

Kun ostat talvirenkaat syksyllä, pidä mielessä seuraavat asiat:

 • Valitse renkaat, jotka sopivat autollesi ja tarpeisiisi
 • Vertaile rengasvalmistajien ominaisuuksia ja hintoja
 • Käytä Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailua löytääksesi sopivimmat renkaat edullisimpaan hintaan
 • Varmista, että renkaat ovat hyvää laatua ja täyttävät turvallisuusvaatimukset

Talvirenkaiden valinta on tärkeä osa syksyn autoilua, ja sen avulla voit varmistaa turvallisen ja mukavan ajokokemuksen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Usein kysytyt kysymykset

Milloin talvirenkaat pitää vaihtaa 2023?

Talvirenkaiden vaihto kannattaa tehdä ennen kuin sääolosuhteet muuttuvat talvisiksi. Yleisesti suositellaan, että talvirenkaat vaihdetaan alle lokakuun lopussa tai viimeistään marraskuun alussa riippuen säästä ja lämpötiloista. Renkaat vaihdetaan takaisin kesärenkaisiin, kun lumipeite sulaa ja lämpötila pysyy pääosin plussan puolella.

Milloin saa vaihtaa talvirenkaat alle?

Talvirenkaiden vaihtaminen alle on sallittua Suomessa marraskuun alusta huhtikuun loppuun. Jos käytät nastarenkaita, niiden käyttö on sallittua marraskuun alusta maaliskuun loppuun asti, tai niin kauan kuin talviset ajo-olosuhteet vaativat niitä.

Milloin talvirenkaat on pakko olla?

Talvirenkaiden käyttö on pakollista Suomessa 1. joulukuuta – 28. helmikuuta. Tänä aikana autossa täytyy olla joko nastarenkaat tai kitkarenkaat, jos ajoneuvolla halutaan ajaa. Talvirenkaiden on oltava hyvässä kunnossa ja niiden urasyvyyden on oltava vähintään 3 mm.

Voiko talvirenkailla ajaa kesällä?

Talvirenkailla ajaminen kesällä ei ole suositeltavaa eikä turvallista. Talvirenkaiden kumiseos ja kuvio ovat suunniteltu toimimaan parhaiten kylmissä olosuhteissa, ja ne kuluu nopeasti lämpimällä säällä. Lisäksi pidon ja ajoturvallisuuden kannalta on parempi käyttää kesärenkaita kesäisin.

Mikä on sopiva koko talvirenkaille?

Sopiva koko talvirenkaille riippuu autostasi ja siitä, mitä mittoja autonvalmistaja suosittelee. Yleensä voit löytää oikean renkaankoon autosi rekisteriotteesta tai ohjekirjasta. Tarkista myös omistamistasi renkaista, jos niissä on jo oikea koko ja malli.

Kuinka usein talvirenkaiden urasyvyys tulee tarkastaa?

Talvirenkaiden urasyvyyden tarkastus tulisi tehdä säännöllisesti. Suositellaan tarkistamaan urasyvyys vähintään muutaman kerran talvikauden aikana. Tarkista urasyvyys myös ennen talvirenkaiden vaihtoa alle, jotta voit olla varma, että renkaat ovat hyvässä kunnossa ja turvallisia käyttää.

On tärkeää vertailla eri rengaskauppojen tarjontaa esimerkiksi Renkaatnetista.comin rengaskauppavertailun avulla löytääksesi parhaiten sopivat talvirenkaat ja saadaksesi parhaan mahdollisen hinnan.

Kaikki rengasmerkit

Rengasvalikoima

Vannemerkit